Миналата година изтребители на НАТО са се вдигали на крак

...
Миналата година изтребители на НАТО са се вдигали на крак
Коментари Харесай

Изтребители на НАТО са били задействани 570 пъти заради руски военни полети през 2022 г.

Миналата година изтребители на НАТО са се вдигали на крайник 570 пъти, с цел да следят съветски военни полети в интернационалното въздушно пространство.

Това значи, че броят на тези прихващания съвсем се е удвоил спрямо 2021 година, удостовери представител на НАТО след отчет на немската медийна група RND.

Източници от НАТО обаче настояват, че скокът се дължи освен на нарасналата интензивност на съветските военновъздушни сили, само че и на по-силното наличие на НАТО на източния фланг заради войната на Москва против Украйна, което значи доста повече самолети разполагаем за въздушно наблюдаване там.

Повечето от задачите са извършени над Балтийско море.

Коментирайки прихващанията, чиновник на НАТО съобщи пред RND, че по-голямата част от въздушните срещи са били " безвредни и професионални ".

Въпреки това в няколко случая съветски военни самолети са направили рисковани маневри наоколо до невъоръжени съюзнически разследващи самолети, летящи в интернационалното въздушно пространство, сподели представителят.

„ През ноември съветски военни самолети също по този начин прелетяха по небезопасен метод над кораби на НАТО, които правиха рутинно наблюдаване в Балтийско море. Съюзниците използваха дипломатическите канали, с цел да изразят загрижеността си пред съветските публични лица по отношение на тези произшествия. “

Прехващанията включват полети на изтребители на НАТО, по време на които те дефинират дали даден аероплан съставлява опасност или не. Ако е належащо, по-късно то може да бъде спряно със мощ.

В множеството от случаите, когато изтребителите на НАТО са се задействали, става въпрос за съветски самолети; Само в редки случаи са били забъркани военни самолети на други страни или пътнически или товарни самолети, които не са били разпознати незабавно.

Войната на Русия против Украйна сътвори най-опасната обстановка в региона на сигурността в Европа от десетилетия насам, съобщи служителят: " НАТО е единна. Оставаме бдителни. "

" Засиленото ни наличие в източната част на Алианса подсигурява, че в Москва няма място за недоразумения по отношение на готовността ни да пазиме всички съдружници ", съобщи служителят.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР