Миналата година Huawei направи значителен технологичен пробив, като представи смартфона

...
Миналата година Huawei направи значителен технологичен пробив, като представи смартфона
Коментари Харесай

САЩ са готови да задушат тайната мрежа от доставчици на чипове на Huawei със санкции

Миналата година Huawei направи забележителен софтуерен пробив, като показа смарт телефона Mate 60 Pro със 7 nm чип, създаден в Китай. След това администрацията на Байдън обмисли включването на обвързваните с нея китайски производители на полупроводници в черния лист на юридическите лица в Съединени американски щати, заяви организация Bloomberg.

Според източниците на организацията, множеството от фирмите за произвеждане на чипове, които биха могли да бъдат наранени от глобите са били посочени като добити или в развой на създаване от Huawei в презентация на Асоциацията на полупроводниковата промишленост от Вашингтон. Производителите на чипове Qingdao Si’En, SwaySure и Shenzhen Pensun Technology Co. (PST) бяха избрани като застрашени от бъдещи американски наказания. Водещият китайски производител на чипове за памет ChangXin Memory Technologies също се преглежда за включване в черния лист.

„ Добавянето на още китайски компании в листата на американските субекти е доста евентуално събитие. Лесно е да се осъзнае и оправдае, а и ще ограничи в допълнение опцията на някои основни китайски компании да се възползват от съществуващите пропуски в рестриктивните мерки за експорт. “

заяви анализаторът на Jefferies Едисон Лий, откакто ChangXin беше посочена като евентуална жертва

Според източниците, с изключение на производителите на чипове американските управляващи може да наложат наказания и на производителите на съоръжение за чипове като Shenzhen Pengjin High-Tech Co. и SiCarrier, защото те работят като медиатори при приемането от Huawei на предсанкционирано съоръжение.

Според източниците времето на новите наказания към момента не е несъмнено. Всичко ще зависи от това по какъв начин ще се развият връзките сред Пекин и Вашингтон. Междувременно републиканските законодатели желаеха от администрацията на Байдън изцяло да приключи достъпа на Huawei и SMIC до американски технологии.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР