Миналата година Ford представиха новия Explorer, който е изцяло електрически

...
Миналата година Ford представиха новия Explorer, който е изцяло електрически
Коментари Харесай

Момичето, което обиколи света с новия електрически Ford Explorer

Миналата година Ford показаха новия Explorer, който е напълно електрически и би трябвало да ни донесе още повече приятност от шофирането.
 Новият електрически Ford Explorer - плод на немското инженерство и американския жанр
Новият електрически Ford Explorer - плод на немското инженерство и американския жанр

Всичко, което знаем за модела на Ford

Е, дългото очакване завърши, тъй като новият Ford Explorer към този момент е разполагаем за поръчки в Европа. Това събитие съвпадна с едно друго, подготвяно от няколко месеца. А точно сполучливото пътешестване, което инфуенсърката, позната като Lexie Limitless, реализира.

Зад кормилото на Ford Explorer тя постави формален връх като първия човек, обиколил земното кълбо с електрически автомобил. Финалът за Лекси бе в Ница, Франция, само че преди този момент тя е съумяла да премине през шест континента и 27 страни.

Изминала е над 30 000 км напълно на ток, като се с справила с спирания на електрозахранването в Африка, неналичието на инфраструктура за зареждане в пустинята Атакама в Чили и доста не изградени пътища или такива в неприятно положение.

Важно е да се посочи, че електрическият автомобил, с който Лекси е обиколила света, е предпроизводствен модел на Ford Explorer, с опция за потребление на разнообразни типове зареждане - от контакти с променлив ток с мощ 2,2 kw до бързи зарядни устройства на непрекъснат ток.

Това е втори връх, който инфлуенсърката слага откакто първо се трансформира в най-младия човек, обиколил всяка една страна в света. От Ford разясняват, че Explorer е първият електромобил на компанията, създаден и създаден в Европа, който съчетава немско инженерство с американски жанр.

Ford Explorer се предлага в два разновидността на задвижване - единствено на задните колела с един електромотор (RWD) или на всички колела с два електромотора (AWD). Колкото до батерията - при разновидността с един мотор тя е с потенциал от 77 kWh, до момента в който при този с два - 79 kWh.

Максималният ѝ пробег с едно зареждане пък доближава до 602 км. От 10 до 80% на бърза зарядна станция се зарежда за 26 минути. Версията с два електромотора (340 к.с) форсира от 0 до 100 км/ч. за 5,3 секунди, до момента в който на тази с един (286 к.с.) ѝ лишава 6,4 секунди.

Отвътре Ford Explorer ще предлага подгрев на кормилото и предните седалки при всички версии. Информационно-развлекателната система е с пригодим 14,6-инчов централен сензорен екран, който може да се движи и накланя до 30 градуса съгласно потребностите на лидера.
 Защо Ford се отхвърля от Active Park Assist - системата за редом паркиране
Защо Ford се отхвърля от система за редом паркиране

Паралелното паркиране няма да бъде улеснявано към този момент

Колкото до багажника - той е с потенциал от 450 литра, като с MegaConsole се печелят още 17 литра пространство за предпазване на багаж. Цените на новия електрически Ford Explorer ще стартират от 50 000 $.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР