Миналата година беляза края на една ера в дамския тенис,

...
Миналата година беляза края на една ера в дамския тенис,
Коментари Харесай

Може го и на 42: Винъс Уилямс записа първата си победа от над 18 месеца насам!

Миналата година беляза края на една епоха в дамския тенис, откакто Серина Уилямс приключи своята кариера на US Open и по този метод 23-кратната шампионка от Шлема остави една самобитна пропаст след себе си, тъй като все още само Ига Швьонтек дава поръчка да бъде водач в WTA Тура през идните сезони.

Мнозина пък чакахме Винъс да последва образеца на своята по-малка сестра, само че 42-годишната състезателка се завърна изненадващо на отминалия Уимбълдън, с цел да се състезава на смесени двойки, а след това се включи и на пет сингъл съревнования. Ветеранката обаче не се беше появявала на корта от близо година и в последна сметка не можа да завоюва нито един от тези дуел, като последната ѝ победа беше реализирана на " свещената трева " през юни 2021-ра.

Освен това някогашната номер едно сама наскоро призна по какъв начин към този момент не може да разчита на нито една парченце от тялото си и решението на уредниците в Окланд да ѝ дават " уайлд кард " за присъединяване провокира доста полемики, защото малко на брой имаха вяра, че именитата американка към момента е конкурентноспосбна на корта.

За следващ път обаче се потвърди, че в тениса няма нищо невероятно, когато в игра е някоя от сестрите Уилямс и Винъс приключи 18-месечната си серия без триумф, надигравайки своята сънародничка Кейти Волинец с крайното 7:6(3) 6:2 и справедливо продължи към осминафиналите в новозеландския град, където я чака конфликт с китайката Лин Жу (световна номер 82).

She has done it
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР