Миналата година Apple чества 10-годишния юбилей на iPhone със специалния

...
Миналата година Apple чества 10-годишния юбилей на iPhone със специалния
Коментари Харесай

Apple преоткрива iPhone с три нови модела

Миналата година Apple празнува 10-годишния празник на iPhone със специфичния модел iPhone X. Тогава изпълнителният шеф на Apple Тим Кук разгласи, че iPhone X е визията на компанията за идващите 10 години на смарт телефона. Година по-късно Apple към този момент неразделно следва своята визия и показа три нови модела на iPhone, които неразделно следват заложеното от iPhone X и не престават преоткриването на смарт телефона.

Известията на смарт телефона - новият призрачен сън на потребителя

Най-популярните безвъзмездни приложения за iPhone

„ iPhone Х дефинира бъдещето на телефона. Той промени промишлеността. Стана най-продаваният смарт телефон в света. Още по-важно е, че е най-обичаният, с 98% удовлетворени консуматори. Днес ще го изведем на идващото равнище. Това е най-развитият iPhone, който сме създавали”, съобщи изпълнителният шеф на Apple Тим Кук.

Тази година Apple ще заложи на три версии на своя смарт телефон: iPhone Xs, Xs Max и Xr. Първите два са сходни, като главната разлика сред тях е в размера на екрана. iPhone Xs има 5,8-инчов екран, до момента в който Xs Max употребява 6,5-инчов екран. И двата модела употребяват OLED технология на панела. Те имат 458ppi, поддържат HDR видео и фотоси, както и Dolby Vision.

Apple стана най-скъпата компания в света. Кук: Това не е най-важно

Huawei измести Apple и е втора при смарт телефоните

Камерата също не е пропусната. Тя употребява две 12МР камери. Едната е с широкоъгълен обектив и е напълно нова. Другата предлага 2-кратно оптично нарастване. И двете имат оптична стабилизация. Предната камера е 7МР в композиция с инфрачервена камера и dot проектор.
 Apple iPhone Xr Apple iPhone Xr
Софтуерът на камерите още веднъж е освежен, с цел да работи по-бързо и дейно. Той разчита и на невронния модул в А12, което в допълнение усъвършенства и форсира обработката на фотосите и сортира най-хубавите настройки съгласно сцената и обстановката. Системата прави по 1 трилион интервенции на всяка фотография, с цел да я направи допустимо най-хубава.

Третият модел е iPhone Xr. Той има 6,1-инчов екран 326ppi, който обаче е с LCD панел и е кръстен Liquid Retina. Това ще го направи много по-евтин от другите два модела. Освен това iPhone Xr има единична камера на гърба, по отношение на двойните датчици на своите събратя. По-евтиният модел ще има и по-малко оперативна памет и корпусът му е алуминиев, а не е от неръждаема стомана като на по-скъпите версии. Само Xs/Xs Max поддържат 3D Touch, до момента в който Xr употребява технoлoгията Haptic touch със задържане на пръст върху иконата на приложението. И трите модела могат да се будят с допиране, без да се натиска бутон.

iPhone Xs/Xs Max ще е и първият модел на Apple с две SIM карти посредством DSDS технология. Пазят се и двата номера на картите посредством втора eSIM карта, която е непрекъснато вградена в телефона. Тя се записва с код от оператора. Поддръжката на eSIM зависи от оператора, като Apple споделя, че има интерес от оператори и техният брой ще се усилва бързо в целия свят. Само в Китай ще има версия с две физически SIM карти.
 Apple iPhone XS и XS Max Apple iPhone XS и XS Max
Останалите характерности на трите телефона са сходни. Те ще разчитат на новия процесор А12 Bionic, който е по-мощен и сполучлив. Новият процесор А12 Bionic е първият създаден по 7nm технология. В него има 6,9 милиарда транзистора. Той комбинира 4-ядрен графичен процесор и 6-ядрен главен процесор. Към всичко това има и невронен модул, който има 8 ядра и обработва всички данни от логаритмите и изкуствения разсъдък. Това понижава натоварването върху другите процесори, само че усилва общата продуктивност като А12 може да обработва 5 трилиона интервенции в секунда.

Вградената памет ще е от 64GB до 256GB. За iPhone Xs Max ще се предлага и версия с 512GB вградена памет.

Технологията за различаване на лица Face ID също е усъвършенствана. Тя прибавя инфрачервена камера, предна камера, няколко датчика. Работи дружно с невронна мрежа, с цел да проучва лицето на потребителя. Всичко това става по-бързо и тъкмо. Според Apple това е най-сигурната сходна система, която е употребена в смарт телефон до момента.

Кои са новостите в iOS 12, която Apple приготвя за есента

Визуално и трите модела наподобяват съвсем еднообразно. Дизайнът им е доста подобен и с истинския iPhone X от предходната година. Дисплеят господства предния панел, като има "прорез " в горната част за представителя, предната камера и датчиците. Телефоните ще се оферират в няколко цвята, в това число нови нюанси на алено, бяло и синьо. Xs/Xs Max ще е единствено в златен, сребърен и черен цвят. Моделът има IP68 рейтинг за резистентност на прахуляк и вода, като съгласно Apple употребява и най-здравото стъкло, което до момента е прилагано в смарт телефон.
 Apple iPhone Xr Apple iPhone Xr
Батерията е деликатна тематика, изключително с толкоз доста новости. Обновеният модел е със почти същия живот на батерията. Подобрена е и LTE връзката, която към този момент се поддържа до гигабит.

Цената за Xs ще е 999 $ за 64GB, а за Xs Max ще стартира от 1099 $ за 64GB, като продажбите им стартират този месец в над 20 страни, в това число България - на 28-ми септември. Xr ще коства от 749 $ за 64GB, продажбите му стартират в края на октомври.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още забавни вести последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР