Миналата 2022 година завърши с 90% ръст на преките чуждестранни

...
Миналата 2022 година завърши с 90% ръст на преките чуждестранни
Коментари Харесай

В края на 2022 г. привличането на чудестранни инвестиции е с ръст от 90% спрямо 2021 г.

Миналата 2022 година приключи с 90% растеж на директните задгранични вложения по отношение на 2021 година, успяхме да възстановим равнищата преди ковид-кризата. Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев на церемонията по присъединението на България към Европейския алианс за акумулатори.

„ Споделяме всички съществени цели на Европейския съюз за основаване на огромни производства тук в Европа. Всички дружно сме се обединили към приличането на огромни огромни производства, като първо съкратяваме веригите на доставките и второ – да се предпазим от бъдещи геополитически рецесии “, сподели още министърът.

Той разгласи, че България е направила решителна, преломна крачка в привличането на огромно огромно произвеждане у нас. „ С решението на Министерския съвет се обособи “, сподели министърът и добави, че доста хора са го питали за какво до този миг страната не е съумяла да притегли огромен основен вложител с произвеждане от 1 милиарда евро или 2 милиарда евро. „ Отговорът е явен – липса на качествени терени и...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР