Минахте ли през фризьор, г - жо Манолова?. Така започна

...
Минахте ли през фризьор, г - жо Манолова?. Така започна
Коментари Харесай

Проблемите на гражданите не са леви или десни според Мая Манолова

" Минахте ли през коафьор, г - жо Манолова ? ". Така стартира утринното присъединяване на Мая Манолова в бТВ.

" Обидно е за жителите въпросите към претендент за кмет на града им да стартират с фризьора му. Надявам се акцията да не протече по този начин. ", отговори Манолова.

Великата вест, че премиера може самичък да се подстригва също е обидна за жителите, това не е смисъла на политиката .
 Йордан Цонев утвърди три пункта в обръщението на президента
Йордан Цонев утвърди три пункта в обръщението на президента

Речта е апел и позитивен ход за възобновяване работата на институциите

" Битката за София е тежка, нападателна още от в този момент, опитите да бъда дискредитирана, аз и фамилията ми, екипа, натиска върху нас. Не чакам положителна акция, а в противен случай. Ето, през последните два месеца не са спрели да вършат внушения за мен и моя екип , в този момент се вижда едно неуважително отношение и към Инициативния комитет , който ме издигна за кмет. Това, че ме преследват медии, близки до властта , заран пред фризьорския салон или на мястото, на което работех до през вчерашния ден, издава суматоха . Но това няма да ме уплаши. "
 Мая Манолова се кандидатира за столичен кмет Обновена
Мая Манолова се кандидатира за столичен кмет

Очаква се още през днешния ден тя да подаде оставка като омбусман

През последната една година напъните на мен и екипа ми бяха блокирани от изпълнителната власт. Ако бях останала омбудсман, нямаше да мога да свърша повече нищо значително в името на жителите. Затова взех решение да се кандидатирам за кмет на София, тъй като като посредник сред жителите и властта, едната страна отсъстваше и това беше изпълнителната власт. Това издава зависимости - от монополите на разнообразни сдружения, от банките, добави Манолова.

Относно думите на Цвета Караянчева, някогашният омбудсман сподели, че ще приказва с съответни обстоятелства: " На 22 февруари внесохме един законопроект за ограничение свръхправомощията на банките и на сдружения като " Топлофикация " и " Софийска вода ", който им забраняваше да разпродават имущество на длъжници без съд . Ето този законопроект остана " на трупчета " в Народното събрание и България сега е в наказателна процедура от Брюксел поради това. "

Попитана за думите на Бойко Борисов , че доста й е помагал и давал, каквото е поискала, Манолова отговори, че министър председателят не схваща политиката . " Негово обвързване е да обръща внимание на тегобите на хората, страната не дава на Мая Манолова, а на жителите си. ". Другото притеснително в думите на Борисов съгласно Манолова е, че очевидно той схваща политиката като опция за възмездие и че на въпросите за Костинброд е дала отговор прокуратурата. " Всички видяха квалифицираните бюлетини, половин милион за Кюстендил, Перник, Благоевград, Русе и други ". " Пак бих подала сигнал, в случай че някой се опита да манипулира българските жители ".

Темата за кабинета " Орешарски " и митингите против него, Мая Манолова разяснява по този начин: " Аз излязох от Парламента, с цел да чуя хората. Може би държанието ми не е било доста премерено, само че аз единствена отидох да ги чуя. ".

Изгонена ли е била Манолова от Българска социалистическа партия , това изказване тя дефинира като част от фабриката за операции .

Попитана правилно ли е, че ГЕРБ са я избрали за омбудсман, Манолова разяснява с думите, че е говорила намерено с всички парламентарни групи и Цветан Цветанов , тогава ръководител на ПГ на ГЕРБ е желал тя да се извини за Костинброд, на което е отказала. " Сигурно някои народни представители от ГЕРБ са ме подкрепили, само че това е тъй като са оценили моята работа в Парламента и аз им благодаря . ".
 Фандъкова: Не ме е боязън от Манолова
Фандъкова: Не ме е боязън от Манолова

Според претендента на ГЕРБ естествено е Българска социалистическа партия да поддържат омбудсмана

Ще одобри ли поддръжка от Българска социалистическа партия, Мая Манолова сподели, че проблемите на жителите не са леви или десни и " няма значение в коя дупка на улицата ще се спънеш, лявата или дясната ", по тази причина тя ще одобри поддръжката на всеки един гражданин на София. Няма неприятно да бъде подкрепена от партийни централи, без значение от техния политически набор, ляв или десен.

" Не съм се виждала с Корнелия Нинова за кметските избори, както не съм се виждала и с други партийни водачи . ", сподели Манолова.
 Няма напрежение сред мен и Манолова, посочи Нинова Обновена
Няма напрежение сред мен и Манолова, посочи Нинова

На 11 септември ще стане ясно дали Българска социалистическа партия поддържа Мая Манолова

Попитана за финансирането на акцията, някогашната омбудсманка сподели, че ще има сметка, посредством която жителите ще могат да я поддържат с дарения. " Няма да приема и лев от корпорация, компания или партийна централа . С колкото има по дарителската сметка, с толкоз ще върша акция. ", отсече Манолова.

" Как ще работите без болшинство в Общинския съвет, вие излизате без съветническа листа? ", попита водещият Хекимян. Манолова отговори, че това ще я дисциплинира и всяко нейно предложение до Столичния общински съвет (СОС) ще бъде оптимално аргументирано и обосновано. " Ще поканя жителите на съвещанията на СОС, както е по закон. ".

Първите три неща, които Манолова ще направи, в случай че стане кмет на София , ще бъдат да отвори вратите на жителите, да довърши детска площадка в кв. " Овча купел 2 ", на която плочките са сменявани два пъти и " персонално ще отключа спортното игрище в с. Кривина, което стои заключено, както ми се оплакаха младежи. ", съобщи тя.

" Ще вземам участие в спор с Фандъкова, несъмнено. ", приключи Мая Манолова.
анкета
За локалните избори…
Очаквам кандидатурите с интерес Чакам да стартира акцията Не се интересувам Пак ще се харчат национални пари Какви избори? Виж резултати
Очаквам кандидатурите с интерес

Чакам да стартира акцията

Не се интересувам

Пак ще се харчат национални пари

Какви избори?
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР