Мина, забелязана от рибари в Босфора, е била обезвредена от

...
Мина, забелязана от рибари в Босфора, е била обезвредена от
Коментари Харесай

Обезвредиха мина близо до Босфора

Мина, видяна от риболовци в Босфора, е била обезвредена от екипи на военноморските сили, оповестиха турските медии. Турският министър на националната защита Хулуси Акар удостовери, че обектът е мина от остарял жанр. След обезвреждането й придвижването през протока е възобновено.

Преди дни от съветските военноморски сили бе обявено, че няколко мини са се откъснали от котвите си край украински пристанища и са навлезли във вътрешността в Черно море.

Генерал-полковник Михаил Мизинцев, началник на Националния център за ръководство на защитата на Русия, предизвести, че дрейфуващи украински морски мини, плаващи по крайбрежието на Черно море, ще продължат да съставляват опасност за страните от района, в случай че метеорологичните условия се влошат.

Българските управляващи са готови. Според наши военноморски специалисти възможното време за напредване на тези блуждаещи мини зависи от морските течения, само че се допуска, че биха достигнали до най-близката точка в нашата акватория за не по-малко от 12 дни, заяви Българска национална телевизия. Преди дни командирът на Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов съобщи, че флотът следи българското море за мини и може да реагира незабавно при вероятно разкриване на плаващи обекти, които съставляват заплаха за корабоплаването. Представителите на морския бизнес са предизвестени да подадат сигнал за всеки подозрителен обект, който виждат в морето. Проблем основава фактът, че мините не могат да се откриват с радар, тъй като са прекомерно дребни и единствено част от тях е над повърхността. Единственият метод да бъдат видяни е, в случай че бъде подаден сигнал от риболовци или мореплаватели.

Морските мини са направени, с цел да ударят плавателни съдове и, в случай че минат около българското крайбрежие, това ще стане на повече от една морска миля от брега, прецизират специалисти.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР