Мими Христова спечели първия си медал на световни първенства по

...
Мими Христова спечели първия си медал на световни първенства по
Коментари Харесай

Мими Христова спечели бронзов медал от Световното по борба

Мими Христова завоюва първия си орден на международни шампионати по битка, откакто тушира състезаващата се с безпристрастен статут Татяна Паулава на дребния край на 65 кг. Това е второ отличие за българските национали в Белград, откакто Рамазан Рамазанов завоюва трето място на 70 кг свободен жанр мъже на старта. Схватката с Паулава стартира мъчно за двукратната европейска шампионка Христова, която загуби първите две точки. Двете даже сблъскаха главите си и последва здравна интервенция. След нея обаче Христова направи нападателна офанзива, събори Паулава на тепиха за две точки и продължи придвижването още няколко секунди за туш.
Прочетете още
По-рано през днешния ден Христова тушира още една състезателка с безпристрастен статут – Валерия Дондупова.

Христова бе отстранена от конкуренцията за златно на четвъртфиналите, когато отстъпи на американката Мейси Килти. Тя ще се бори довечера за международна купа на 65 кг. Преди това Христова надви с 10:0 и над монголката Тювшиняргалин Енкин.

Българското присъединяване при дамите продължава на следващия ден с репешаж за олимпийска квота и орден на Биляна Дудова на 62 кг. София Георгиева пък ще нападна бронз на неолимпийската категпория до 72 кг.

Снимкa: БФ Борба, Start-Photo.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР