Милош Земан Президентът на Чехия Милош Земан е възложил на

...
Милош Земан Президентът на Чехия Милош Земан е възложил на
Коментари Харесай

Милош Земан възложи проверка дали Новичок е бил произвеждан в Чехия


Милош Земан

Президентът на Чехия Милош Земан е упълномощил на чешката Информационна работа за сигурност (ИСС - контраразузнаването) да изследва дали нервнопаралитично вещество от вида, употребен в покушението в Англия, е било създавано или съхранявано в страната, съобщи Ройтерс.

" Президентът сложи задача на ИСС да откри дали нервнопаралитичният газ " Новичок " е разработван или складиран на територията на Чехия, било в промишлени, било в научни обекти ", гласи публикуваното през днешния ден известие на представител на Земан.

По-късно денем чешки новинарски портал разгласи в заглавие, че Земан взема страната на Русия в шпионския скандал. В отговор представителят на президента написа в Туитър, че това е " лъжлива вест " и разясни, че решението на президента е " реакция на многократните обвинявания на Русия против Чехия ".

Този месец представители на чешкото държавно управление изрично отхвърлиха изказванията на Москва, че бойното отровно вещество, с което бяха атакувани Сергей Скрипал и щерка му, евентуално произлиза от Чехия или някоя друга страна, само че не и от Русия.

В предишното Милош Земан постоянно е заемал проруски позиции, напомни Ройтерс.

Външната политика на Чехия е в пълномощията на държавното управление, което разгласи, че експулсира трима съветски дипломати като част от координираните сходни дейности на редица западни страни в символ на взаимност с Обединеното кралство.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР