Милорад Додик, сръбският член на президентството на Босна и Херцеговина,

...
Милорад Додик, сръбският член на президентството на Босна и Херцеговина,
Коментари Харесай

Додик: Босна и Херцеговина няма да оцелее, бошняци, сърби и хървати трябва да се разделят

Милорад Додик, сръбският член на президентството на Босна и Херцеговина, съобщи в изявление за испанския вестник " Ел Мундо ", че " БиХ е несполучлив план " и че най-хубавото решение за страната е " бошняците, сърбите и хърватите да се разделят по цивилизован метод. "

" БиХ няма да може да оцелее по същата причина, заради която и Югославия не оцеля. В БиХ има три народа. Два от тях, хървати и сърби, са доста недоволни. Мюсюлманите желаят да основат единна страна, в която те ще бъдат преобладаващите ", сподели Додик.
Ердоган се намеси в напрежението в Босна и Херцеговина
Турският президент Реджеп Ердоган се срещна с Милорад Додик - член на тристранното президентство на Босна и Херцеговина и водач на босн...
Прочети повече
Додик акцентира, че сърбите няма да " стартират война за обособяване ", само че повтори, че е " най-добре разлъка, в случай че не може да се живее дружно. "

Той уточни, че сърбите " пазят политическия развой " за реализиране на тази цел и че историите за допустима война са " безсмислени ". Той също по този начин сподели, че БиХ съществува като страна единствено поради натиска от интернационалната общественост.

" Това е опит на чужденци ", акцентира Додик. " Първото нещо, което предлагам, е чужденците да спрат да поддържат тази страна, тъй като това е единствената колония, която сега съществува в Европа. Нека да намерим консенсус, в случай че е допустимо ", сподели той.

Додик посочи още, че европейският висш представител Кристиян Шмид няма право да вкарва закони в БиХ.
Додик желае да ръководи цяла Босна и Херцеговина
Лидерът на босненските сърби Милорад Додик ще се кандидатира за груповото президентство на Босна и Херцеговина, макар че счита д...
Прочети повече
" На изборите преди три години завоювах множеството гласове, доста повече от двама от моите сътрудници от президентството дружно. И в този момент този германец идва и споделя, че бъдещето на БиХ няма да съществува с Додик. Кой си мисли, че е той? ", сподели Додик.

 

Още от БАЛКАНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР