Милко Михалков и Веселин Георгиев са двамата делтапланеристи, които първи

...
Милко Михалков и Веселин Георгиев са двамата делтапланеристи, които първи
Коментари Харесай

Спасителят на Сашко: Детето има силна воля за живот

Милко Михалков и Веселин Георгиев са двамата делтапланеристи, които първи откриха 12-годишния Александър, който 8 дни беше в неопределеност.

Един от първите, които отиват на място да търсят детето незабавно след изгубването му, е Веселин. 8 дни по-късно напъните дават резултат - тъкмо в 14:27 в съботния 19 ноември същият този човек намира детето. Живо.

" Не можаж да допускам. Пет секунди стоях и гледах и не можах да допускам. В момента, в който видях, че си пое въздух, извиках едно момче до мен, незабавно го завихме, стоплихме, свалихме облеклата, проверихме да не е обезводнен, може би даже дъждът му е оказал помощ. Това е от предпочитание за живот ", разяснява мъжът.

Веселин открива Александър в дере на към 7 километра от Профилакториума, където той изчезна.

" Самият аз бях обикалял това място, през днешния ден отново минахме, можеше всеки един да го пропусне или откри. За мен това, че аз го видях, беше чист шанс. Всички се раздадоха оптимално и дадоха оптимално старания! ", описа през вчерашния ден Веселин.

Спасителят на Сашко споделя, че към момента не може да осъзнае какво се е случило. И той, и приятелите му от клуба, с които са дружно в акцията от първия ден, споделят, че не желаят нито парична премия, нито нещо друго.

" Всичко в мен бушува. Давам най-големия си почит към Сашко. Той е герой! Силен дух! ", считат момчетата, разкрили детето.

Веселин бе разпечатал карти на региона, с цел да може доброволците да се разпределят на зони и да помогат на полицията. " Проблемът е, че в онази посока има скали и дерета. Нося и въжета, и други принадлежности - в случай че се наложи да слезем в деретата, с цел да го спасим ", изясни преди седмица Веселин.

Мъжът е част от клуба за делта и парапланеризъм в Перник. Запознат е и със положението на детето.

" Трябва да го забележим, не би трябвало да се вика, един от проблемите нощес беше, че имаше доста хора, че се свирка с клаксони. Може би това беше проблем, да се надяваме, че всичко ще е наред ", разяснява тогава Веселин Георгиев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР