Милко Михалков и Веселин Георгиев бяха удостоени със званието почетен

...
Милко Михалков и Веселин Георгиев бяха удостоени със званието почетен
Коментари Харесай

Спасителите на Сашко станаха почетни граждани на Перник

Милко Михалков и Веселин Георгиев бяха удостоени със званието " почетен жител " на Перник, оповестиха от Общината.

Това стана на тържествена сесия на Общинския съвет, която се организира в постройката на Минната дирекция. След единомислещото гласоподаване те получиха почетните знаци на Перник и обявиха, че премията е самопризнание за целия и екип и стотиците доброволци, които в продължение на девет дни търсиха дребния Сашко.

Зам.-кметът Стефан Кръстев поздрави общинските съветници и новите почетни жители във връзка Деня на града. „ Казват, че да спасиш един детски живот, е като да спасиш целия свят.

Това е идея персонална, социална, общочовешка. С нея живяхме, страдахме и се борихме цели девет дни, преди една година “, сподели в обръщението от името на инж. Мирослав Стоицев - за кмет на община Перник, зам.-кметът Стефан Кръстев.

Той добави, че спасението на Сашко е извадило на показ неподозирана социална сила. „ Милко и Веско избавиха един детски живот. Върнаха усмивките, очакванията, фантазиите.



Заслужиха аплодисментите на цяла България. Заслужиха нашия реверанс. А бащинските сълзи от наслада бяха най-големия подарък за тях “, сподели още Кръстев.

В своето приветствие ръководителят на Общинския съвет Денислав Захариев напомни, че единствено преди година едно дете сплоти хиляди доброволци, чиновници на Министерство на вътрешните работи, сътрудници от Столична община, планински спасители, БЧК и доста други организации. 

Девет дни вярата не напусна нито един от тях. Всички виждахме вярата и куража, че до момента в който не го намерим, няма да спрем. Перник сподели на цяла България по какъв начин би трябвало да живеем -обединени, солидарни като едно същинско общество “, добави Захариев.

Областният шеф Людмил Веселинов поздрави новите почетни жители и пожела перничани постоянно да бъдат обединени и да способстват за развиването на града.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР