Милийски мигрант се превърна в герой във Франция, след като

...
Милийски мигрант се превърна в герой във Франция, след като
Коментари Харесай

Имигрант от Мали стана герой във Франция

Милийски мигрант се трансформира в воин във Франция, откакто избави 4 годишно дете, висящо от четвъртия етаж на жилищна постройка в Париж, оповестява Военновъздушни сили.

22-годишният Мамуду Гасама минавал по улицата, когато видял блъсканица под една постройка и детенце, което виси на ръцете си от балкона на апартамент. Младият мъж не се замислил и за по-малко от минута се качил до детето, покатервайки се по фасадата на постройката. През това време мъж от прилежащия балкон се опитвал да задържи детето за ръка.

Драмата се разиграла в събота вечерта в северната част на града. 

Видеото с грандиозното спасяване стана вирусно споделяно в обществените мрежи. Хората нарекоха младежа " човекът-паяк ".

Младият мъж от Мали пристигнал в страната единствено преди няколко месеца. Президентът Емануел Макрон предложения през днешния ден Гасама в Елисейския замък, с цел да му благодари персонално. Кметицата на Париж, Ан Идалго пък заяви, че ще поддържа малиеца в устрема му да остане в страната. 

„ Тази героична постъпка е образец за всички жители. Париж ще прояви предпочитание да го поддържа в напъните му да се откри във Франция “, съобщи Идалго в Twitter.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР