Милица Мирчева няма да успее да вземе участие в в

...
Милица Мирчева няма да успее да вземе участие в в
Коментари Харесай

Милица Мирчева няма да вземе участие в Маратона на София заради предстояща операция

Милица Мирчева няма да успее да вземе присъединяване в в 41-то издание на Маратона на София поради " идна хирургическа намеса ". Това заяви самата тя по време на конференция преди надпреварата, което ще се организира на 13 октомври в столицата.

Преди години Мирчева остана на секунда от националния връх точно по време на Софийския маратон, само че по-късно го усъвършенства в Копенхаген.

" Предстои ми хирургическа намеса и няма да мога да вземам участие тази година на повече надпревари. Надявам се някой ден, може би следващата година, да се завърна и да подобря върха. Мисля, че новото трасе наподобява доста добре за слагане на върхове и тази година ще мога да видя какво е допустимо на него. Догодина, живи и здрави, може да опитам да слага нов връх. Знам, че е във опциите ми и ще се веселя това да се случи на родна земя ", съобщи Мирчева.

" За мен Софийският маратон е особено събитие. Това бе първият маратон в живота ми и той даде старт на кариерата ми. Призовавам хората да спортуват, с цел да дават образец на подрастващите и на родителите, на цялото общество. Изключително е значимо хората да проявят схващане към това събитие, то е нещо градивно. Трябва да оценяваме труда на хората. Всяка година имаме надграждане, нещата се трансформират. Градивната рецензия се приема добре и всяка година виждаме хубави промени. Това демонстрира, че след още няколко години това съревнование ще бъде доста значимо за нашата страна ", сподели още лекоатлетката.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР