Милица Гладнишка има гласа на обикновения зрител, известните обаче подкрепиха

...
Милица Гладнишка има гласа на обикновения зрител, известните обаче подкрепиха
Коментари Харесай

Звездите скочиха за Мария Илиева, феновете подкрепиха Милица Гладнишка!

Милица Гладнишка има гласа на елементарния фен, известните обаче поддържаха Мария Илиева!
Големият скандал, който се заформи във Facebook сред Мария Илиева и Милица Гладнишка ескалира от ден на ден. В мрежата ври и кипи след обявата на актрисата преди седмица.

В къс пост във фейсбук, който след това изтри, Милица разкритикува Мария за дуетното й осъществяване с финалиста в шоуто Борис Христов. Отговорът на Мария Илиева не закъсня и бе не по-малко унищожителен, тъй че нямаше по какъв начин да бъде подминат, без полагащото му се внимание, нито от почитатели, нито от сътрудници. Споровете са яростни, не са малко обвиняванията и към Милица, и към Мария, тъй че предколеднният скандал няма скоро да отшуми.

Милица Гладнишка на война с Мария Илиева

„ Мария Илиева сподели, че е машина и за един пиар минава през всичко и всеки. Като танк ”, написа Милица във фейсбук след края на дуета Мария Илиева и Борис Христов в „ Гласът на България ”. Двамата показаха песента „ Endless Love ”, която се извършва от Лайнъл Ричи и Даяна Рос, както и от Марая Кели и Лутър Вандрос.

Веднага се появиха мнения „ за ” и „ срещу ” мнението на актрисата. Може би тя по тази причина бързо го изтри, още повече, че постът й незабавно бе подет от уеб сайтове и се трансформира в съществена тематика за полемики. Ответният удар не закъсня. Изпълнителката на „ Твоя ”, „ Сама ”, „ Остани тази нощ ”, както и на неостаряващите шлагери „ Нищо ” и „ Лунен сън ”, побърза да й отговори – отново във фейсбук. Мария Илиева не се задоволи с къс отговор, а написа пост с пролог, обстойно ревю, включващо образци, и умозаключение. С Борис Христов, който се състезаваше на финала в „ Гласът ” с Петя Панева, която и бе победител, се харесали още при първата си среща и вложили доста труд в подготовката за дуета.

„ Борис е неповторим и се оправи ужасно, макар че да пееш на край на интернационален формат, в който цяла България е вперила очи, когато успеха е на една ръка разстояние, е доста сложна задача за всеки участник ”, написа Мария. Тя посочи, че тази година „ Гласът на България ” е на високо равнище. Всеки спечелил своя ревностна аудитория, която го подкрепяла. Естествено, финалът се трансформирал в сцена на разгорещени и полярни пристрастености, „ тъй като макар, че кандидатите бяха равностойни, победител може да стане единствено един от тях ”. За Мария било чест да поддържа Борис в тази борба, в която в действителност губещи нямало. Все отново някои от феновете му останали разочаровани и това предстоящо породило отрицателни мнения, даже против певицата. „ Някой постоянно би трябвало да е отговорен. Това е обикновено, част от играта, привикнали сме. Един незаслужено злостен коментар по отношение на професионализма и характера ми – този на Милица Гладнишка, ме накара да се размисля за цялата ни колегия. Начинът, по който съм пяла с това благо момче, което на подготовките съумя да разплаче Иван Лечев с осъществяването си, бил „ грозна постъпка ”, тъй като надали не го провалил. Публични оценки от актьор към актьор могат да бъдат правени от висотата на достиженията и пространството, което огромната любов и поддръжка на публиката дават. За над 20 години солова кариера и 15 години предшестваща я музикална подготовка, аз пея по този начин ”, отвърна Мария Илиева на удара.

Тя посочи, че множеството й сътрудници са впечатляващи музиканти с персонален почерк, творчество и история. В техния свят злобата нямала място, подкрепяли се и си помагали, с схващане за сложния подтекст, в който творят и се пробват да осъществят пристрастеността си към музиката. „ Затова образецът с отприщената завист на Милица е повече от печален ”, заключи Мария. Скоро певицата прочела, че в дребен италиански град кметът забранил хейта в Интернет с указ. Нарушителите бивали наказвани с четене на книги и визити на театрални постановки. „ Колко хубаво! Нямам друго какво да кажа, с изключение на да насочва едно хубаво благопожелание към всички за приближаващите празници – бъдете здрави, ценете труда, гения, професионализма и чистите планове, четете книги, ходете на спектакъл, отглеждайте си доброта. На нашата мъничка територия има толкоз прелестни и надарени хора! ”, приключи Мария.

Реакцията й хвърли масло в огъня и фенове, и сътрудници по този начин се развилняха в мненията, че в този момент се чака ново изказване от Милица Гладнишка. Такова към момента няма. Затова пък не липсват покровители на мнението й. Прави усещане, че измежду тях няма известни имена. Всички сътрудници от шоубизнеса, които се включиха, поддържаха певицата. И въпреки всичко не са по никакъв начин малко феновете, които показаха позиция като тази на Милица Гладнишка. Мария се надвиквала с Борис. Надделявала в извисяването на глас, при което театралният й сътрудник не можел да изпъкне, а това пък било задачата й, включвайки се в дуета. Имаше и директни нападки – Илиева се пробвала да вземе славата, тъй като в другите двойки звездите предиздвикали феновете да видят по какъв начин участниците могат да изпъкнат. Изявата на Мария бе избрана и като „ надпяване ”. Това не бил нейният миг, всички знаели по какъв начин пее. Едва ли не си показвала диапазона и силата на гласа. Други пък подчертаха, че определената ария не е подобаваща, тъй като женската и мъжката партия не били равнопоставени. Появи се и рецензия за звука – мъжкият вокал бил оставен беззащитен и се чувал по-слабо, а пък гласът на Мария се извисявал.

Само за часове абсурдът доби грандиозни размери, ангажирайки и сътрудници на певицата от шоубизнеса. „ Скъпа Мария, когато си високо, постоянно някой от ниското желае да те смъкна долу, при себе си! Остани постоянно толкоз високо, колкото си. И като реализатор и най към този момент като душа ”, написа Нели Хаджийска. Това й включване бе изненада, защото Милица Гладнишка е била посетител в предаването „ Търси се ”. Тогава Нели и екранната й половинка Меги Димчева демонстрираха топли усеща към нея.

В поддръжка на Мария се изрекоха още певицата Невена Пейкова – „ ти си най ”, синоптичката от Би Ти Ви Натали Трифонова – „ Обич за теб! ”, певицата Вяра Атова – „ Мария, ти си класа! И постоянно си го доказвала. Прегръдки! ”, Таня Тончева, някогашната снаха на актрисата Екатерина Евро – „ Мария Илиева – недостижима! Нормално е да ги нервира и гроздето едно горчиво ”, гримьорът Мис Бони – „ Аз боготворя гласа ти, а кой какво ще каже – никак не ме интересува! Бъди здрава, Мария ”, водещата на „ Извън играта ” по Българска национална телевизия Люба Пашова – „ Обичам те ”, естрадната певица Нели Рангелова – „ Обичам те, Мария! ” и други.

Ненчо Балабанов, който се изявява и като артист, дефинира осъществяването „ неповторимо и завладяващо ”. Актьорът напомни, че подкрепил Маги Джанаварова в „ Като две капки вода ”. Тогава Ненчо имитирал Миро в „ Ще избягам ли с теб ”, а Маги – Галя. Юлиан Вергов, който бил в журито, споделил, че сътрудника му „ изпъквал ”. „ Ами, аз играех Миро, а той „ изпъква ”, написа Ненчо. После в диалог с почитателка разясни, че гостът е там да поддържа с наличието си. И няма за цел да „ потопи ” колегата. „ Няма такова нещо като „ обиране, с цел да изпъкне другия ”! Излизаш на сцената и се раздаваш. Всеки актьор би трябвало да го прави! В дуетите е по-трудно да е 50:50! Момчето се оправи ужасно и всички тези отрицателни мнения само омаловажават неговия труд и искра! Безсмислени са ”, съобщи Ненчо.

Мариана Попова бе измежду гневните бранители на Мария Илиева и измежду първите, които я поддържаха. „ Гроздето е кисело, тъй като е високо. В „ Гласът на България ” се пее! Милица Гладнишка е пропуснала пътя, който ние извървяхме, с цел да пеем по този начин и да насочваме мощни послания с авторска музика! Подкрепям Мария! ”, написа Мариана на своята стена във фейсбук.
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР