Милитаристичните настроения в балтийските страни са опасни и изискват вземането

...
Милитаристичните настроения в балтийските страни са опасни и изискват вземането
Коментари Харесай

Песков: Милитаристичните настроения в балтийските страни са опасни

Милитаристичните настроения в балтийските страни са рискови и изискват вземането на ограничения за гарантиране на сигурността на Русия. Това съобщи прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков.

Според него има заплаха в стратегически проект за Калининград

„ Защото виждате какви милитаристични настроения има в този момент в Европа – прилежащите балтийски страни и по този начин нататък “, цитира изказването на Песков по „ Първи канал ”.

Той изясни, че тези страни са проникнати от русофобски настроения и притеглят от ден на ден бойци, военни уреди и техника на своя територия.

Песков добави, че актуалната обстановка изисква спомагателни ограничения за надеждно обезпечаване на сигурността на Русия

По-рано беше обявено, че Естония, Латвия и Литва са решили да построят нещо като „ отбранителна линия “ на границата с Русия. Съответният документ беше подписан от министрите на защитата на трите балтийски републики. По този метод естонските управляващи възнамеряват да построят 600 бункера, които сякаш ще спасят страната от „ опасността от изток “. Работата ще стартира през 2025 година

 

напомня, че съветският президент Владимир Путин поддържа предлагането за създаване на систематични ограничения в отговор на отношението към руснаците в балтийските страни и други вражески настроени страни. На съвещание на Съвета за развиване на гражданското общество и правата на индивида беше издигнат въпросът за вероятното депортиране от Латвия на рускоговорящи жители, които не устоят изпита по латвийски език.

„ Това, пред което сме изправени, изисква да бъдем деликатни към тези процеси, изисква да поправяме връзките си с тези страни, в които се случват сходни неща, и изисква нашето деликатно отношение към хората, които желаят да се върнат в историческата си татковина. Разбира се, тук са нужни някакви систематични ограничения “, сподели президентът. Ако хората не желаят да вървят на никое място, само че ги изгонват, тогава и Русия не може да направи нищо по въпроса, само че е належащо да се основат условия за тези хора, сподели той.

 

Източник: РИА Новости / Превод:

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР