Милиони левове ще са нужни, за да се възстанови Вършец

...
Милиони левове ще са нужни, за да се възстанови Вършец
Коментари Харесай

Вършец бавно се възстановява от пороя

Милиони левове ще са нужни, с цел да се възвърне Вършец след наводнението. Вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството в оставка Гроздан Караджов дружно с кмета на община Вършец Иван Лазаров обходиха река Ботуня от града до квартал "Заножене ".
"Такава стихия не е имало повече от 50 години. Щетите са големи ", сподели Лазаров:
"Министър Караджов, откакто се срещна, пое ангажимент да се търси помощ от страната. Трябва да бъдат отпуснати средства от Министерски съвет, с цел да може да се възстановят вредите. Те са по-големи от размера на бюджета на общината за 1 година. "
Водният апокалипсис се случи, когато над 100 литра на квадратен метър се изляха във Вършец в нощта против събота. От Балкана над "Заножене " водата е изтръгнала и влачила цели дървета. Отнесени бяха камион и леки коли.
Квартал "Заножене ", където живеят 1300 души, е без питейна вода, поради откъснат тръбопровод. За жителите са обезпечени водоноски, сподели кметът Иван Лазаров. Денонощно екипи работят за премахване на повредата.
"Получихме поддръжка и от физически лица, и от компании за неотложни работи, евакуиране на дънери, разчистване на мостове, с цел да можем да отводним. В такива обстановки се сплотяваме. Лошото е, че вредите се толкоз големи, че ще трябват години, с цел да се възвърне този ландшафт. ", изяснява кметът.
Водата се е отдръпнала в коритото на Ботуня. държавна комисия пресмята вредите, нанесени от пороя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР