Милиони левове, , са били изтеглени на каса от банка

...
Милиони левове, , са били изтеглени на каса от банка
Коментари Харесай

Милиони за Хемус минали през двама души

Милиони левове,, са били изтеглени на каса от банка от двама души. Това твърди в свое следствие. Според обявата и двамата имат връзки с Движение за права и свободи или ромската партия Евророма.

Скандалът с в края на предходната седмица, откакто Министерство на вътрешните работи разгласи, че милиони са били теглени и изнасяни в сакове и чували. Парите са били дадени предплатено за бъдещото строителство на автомагистралата. След това обаче са минали през кухи компании, благосъстоятелност на обществено слаби или престъпно проявени и са изтеглени кеш.

Според Bird.bg към 25 млн. лева пред две компании, регистрирани в Лом и Мездра. Едната се споделя " Про Билдинг Груп " и е вписана през 2019 година на името на Наташа Каменова. Година по-късно неин съучастник става Иван Георгиев, притежател на десетки компании, част от тях – длъжници на Национална агенция за приходите. От средата на юни до края на септември предходната година това сдружение е получило близо 14 млн. лева от друга компания, обвързвана с благоевградската " Водно строителство ". Офисите на последното сдружение бяха проверявани от Министерство на вътрешните работи при акцията им предходната седмица.

Над 13.3 млн. от тези пари са били изтеглени на каса от сина на собственичката – Данаил Георгиев, написа Bird.bg. Той живее в ромската махала на Лом. Пред изданието споделя, че е бил разпитван по този случай, само че нищо повече. През 2009 година Георгиев влиза в политическия съвет на " Евророма ", а две години по-късно листата за локалните избори.

Според водача на партията Цветелин Кънчев обаче Георгиев от дълго време нямал общо с " Евророма ". Той бил " пернат " към ГЕРБ от тогавашния им народен представител Димитър Аврамов, който след това бе задържан. След изключването му от ГЕРБ Аврамов стана народен представител от Движение за права и свободи.

Втората компания, през която са минали съвсем 12 млн. лева, е " Левента 90 ", написа Bird.bg. Парите са преведени от друго благоеградско сдружение – " Бул строй груп ", което пък е обвързвано с получателя на предплатеното заплащане – " Водно строителство ".

Пълномощник на " Левента " е Тома Янков, някогашен ръководител на младежката конструкция на Движение за права и свободи в Мездра.

Парите са теглени на каса от " Интернешенъл Асет Банк ", настояват от Bird.bg. Тази информация не е доказана публично.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР