Милиони хора ще посрещнат Нова година със засилени мерки за

...
Милиони хора ще посрещнат Нова година със засилени мерки за
Коментари Харесай

Как ще посрещнат Нова година в Ню Йорк, Париж и Берлин

Милиони хора ще посрещнат Нова година със засилени ограничения за сигурност в столиците по света.

Около 2 млн. души чакат управляващите на Ню Йорк на „ Таймс Скуеър “. Въпреки необичайния мраз от минус 10 градуса, празнуващите ще спазят към този момент 110-годишната традиция да дочакат среднощ на площада.

Кметът Бил де Блазио отхвърли да заяви какъв брой служители на реда ще охраняват празника, само че увери, че ще има повече униформени сътрудници, в сравнение с предходната  година. Плюс бетонни бариери и камиони с пясък срещу възможни опити за офанзиви с коли, сходни на тази от 31 октомври в южен Манхатън, която лиши живата на 8 души.

За да стигнат до площада, празнуващите ще минават през две поредни инспекции.

Полицията е получила видео с указания по какъв начин да реагира при опит за гибелен атентат с експлозиви. Разигран е и сюжет за нахлуване, сходно на стрелбата в Лас Вегас на 1 октомври. За презастраховане полицията ще разположи елитни снайперисти на високите етажи на постройките към „ Таймс Скуеър “ и ще пусне доста сътрудници из близките хотели.

Иначе на концерта ще пее Марая Кери – опит да се реваншира за неуспеха си предходната година по същото време на същото място. Пред 1 млн. фенове тя се изложи с пеене на плейбек и доста механически проблеми.

Новата година ще бъде оповестена от афро-американската активистка Тарана Бърк. Тя е създателката на придвижването против насилието над дами „ Me Too “, само че не, когато аферата Харви Уайнстийн преляха в международна вълна, а още преди 11 години.

В Лас Вегас полицията ще усили екипите за наблюдаване и снайперистите по покривите за новогодишните празненства – общо повече от 300 души от националната армия и към 1500 служители на реда.

Полицията в Лос Анджелис подсети, че пускането на фойерверки и празничната пукотевица са неразрешени и предложения хората на публичните илюминации.

Париж изпраща съвсем 8000 полицаи и бойци, които да се грижат за сигурността на френската столица и покрайнините й.

Алкохолът на Шанз-Елизе е неразрешен. И там ще бъдат сложени бетонни блокове против коли и ще има подробни инспекции на празнуващите и на чантите им. В цяла Франция ще патрулират 99 000 служители на реда и бойци, заяви вътрешното министерство.

На най-голямото тържество в Германия, при Бранденбургската врата в Берлин, ще има специална безопасна зона за дами, които са били нападнати или се усещат застрашени, съобщи Ройтерс. Мярката е в отговор на случаите преди две години в Кьолн, където стотици дами бяха полово измъчвани и ограбени от банди мъже навръх Нова година.

В безвредната зоната ще има личен състав на Германския Червен кръст и психолози разполагаем. Властите в Хамбург инсталираха нови охранителни камери преди новогодишната нощ.

Лондонската полиция предупреди хората, че ще виждат въоръжени чиновници на реда. В центъра на града ще бъдат сложени заграждения за коли.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР