Милиони хора по света проведоха глобален протест срещу климатичните промени

...
Милиони хора по света проведоха глобален протест срещу климатичните промени
Коментари Харесай

Милиони хора се включиха в глобалния протест срещу климатичните промени

Милиони хора по света организираха световен митинг против климатичните промени в петък, въодушевен от активистката Грета Тунберг, оповестява Би Би Си.

Според английската телевизия шествията могат да бъдат избрани като най-голямата проява, отдадена на световното стопляне - маршовете започнаха в Азия и завършиха със събития в Ню Йорк.

Събитието се организира преди срещата на върха на Организация на обединените нации идната седмица в централата на организацията в Манхатън. Активистите упорстват да се положат по-големи старания от международните водачи за справяне с климатичните промени.

В Австралия 350 000 души са се включили към митинги в цялата страна, като някои локални управляващи предизвикват даже децата да вземат участие. Оттам демонстрациите се разпространиха в градове в Азия, Европа, Африка и Америка.

Протести имаше в 500 обитаеми места в Германия. В отговор държавното управление на Ангела Меркел разгласи, че ще отпусне 54 милиарда евро за ограничения за понижаване на парниковите газове.

И във Англия се счита, че стотици хиляди са взели участие шествия.

Очаква се митингите да се засилят директно преди срещата на върха на Организация на обединените нации.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР