Милиони хора по света празнуват Великден днес, 4 април, при

...
Милиони хора по света празнуват Великден днес, 4 април, при
Коментари Харесай

Милиони хора празнуват втори Великден при строги ограничения

Милиони хора по света честват Великден през днешния ден, 4 април, при строги ограничавания поради коронавирусната пандемия. Това се случва за повторно от началото на пандемията предходната година, отбелязва Франс прес.

В Европа, преживяваща трета вълна на пандемията, цяла Италия е категоризирана като алена зона (зона с висок риск на разпространяване на заразата) и рестриктивните мерки са оптимални от през днешния ден до понеделник вечерта. Обикновено Великден е мотив за италианците да се съберат по фамилно му. Но в този момент за втора поредна година огромните фамилни събирания отпадат поради пандемията. Туристи няма, заведенията са затворени, самите италианци даже не могат да излизат толкоз постоянно на открито, колкото биха желали. Но те въпреки всичко имат правото да пътуват на великденска почивка в чужбина, макар че по-късно, при завръщането в Италия, за тях има неколкодневна карантина, последвана от тест за ковид.

Французите имат правото да се придвижват из страната през този уикенд, преди да влезе в действие от вторник възбрана за придвижване сред районите, която да продължи цялостен месец. Така хората могат да посетят родственици в провинцията или да отидат на вилата за Великден. Но другояче от през днешния ден в цяла Франция влизат строгите антикоронавирусни ограничавания, които до момента бяха в действие в обособени елементи на страната.

Във Ватикана деянията през цялата Страстна Седмица и на самия Великден са при лимитирано наличие на хора.

Останалата част на Европа също умножава ограниченията за ограничение на разпространяването на вируса.

В Близкия изток Ливан е в цялостен локдаун от през днешния ден до вторник сутринта. Но Ерусалим в противен случай излиза от изолацията и там християните имат възприятието, че се разсънват за нов живот.

В Латинска Америка няколко страни стегнаха рестрикциите. В Чили близо 90 % от популацията още веднъж е в едноседмичен локдаун, а границите са затворени за целия месец април. Боливия затвори границите си за една седмица с Бразилия и Перу и влезе в локдаун за пасхалния уикенд. В Бразилия, където епидемията е като че ли неконтролируема, управляващите на Рио де Жанейро оповестиха удължение на някои рестрикции, а в Сао Пауло гробищата работят и през нощта поради рекордния брой на умряли по аргументи, свързани с ковид. Латинска Америка мина през вчерашния ден прага от 25 милиона случая на болест с ковид.

В Азия Филипините удължават локдауна за 24 милиона души с още една седмица. Мярката касае региона на столицата Манила и четири прилежащи провинции, считани за икономическото сърце на страната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР