Милиони германски домакинства няма да могат да плащат сметките си

...
Милиони германски домакинства няма да могат да плащат сметките си
Коментари Харесай

Германия: милиони домакинства може да нямат пари за отопление


Милиони немски семейства няма да могат да заплащат сметките си за отопление. За това предизвестяват от Германския съюз на наемателите и приканват за реформиране на системата за жилищно подкрепяне.

Заради милиони семейства във Федералната република няма да могат да посрещнат разноските си за отопление, счита ръководителят на Съюза на наемателите в (Deutscher Mieterbund) Лукас Зибенкотен. В изявление за вестник „ Тагесшпигел “ той споделя, че най-засегнати ще са хората, чийто приходи надвишават с малко прага за приемане на държавни помощи. „ Говорим за милиони хора ", прецизира Зибенкотен.

Искат облекчения за наемателите
Редакцията предлага
В тази връзка от организацията, защитаваща ползите на наемателите в Германия, упорстват да бъде реформирана системата за жилищните помощи - дотация за наема или другите разноски по жилището, която страната отпуска на хората с ниски приходи. Друга предлагана мярка е да се усъвършенства отбраната против уволнения.

Според Лукас Зибенкотен прагът за погашение на жилищна помощ би трябвало да бъде вдигнат и право на нея да имат фамилиите с месечен приход под 5 хиляди евро. Освен това да бъде обвързано с модернизацията на жилището, като се вземе поради неговата енергийна успеваемост, оферират още от Германския съюз на наемателите.

Преди време също се разгласи за реформиране на системата за жилищните подпомагания за понижаване на финансовото задължение за немските жители.

В Европейски Съюз понижават потреблението на газ

Заради понижените доставки на съветски газ от август до март идната година с 15 % по отношение на междинното ползване през същия интервал на последните пет години.

В Германия също така се разисква удължаването на живота на останалите три работещи атомни електроцентрални, които трябваше дефинитивно да спрат работа на 31 декември 2022 година.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР