Милиони бяха инвестирани за ремонта на сградата, в която обаче

...
Милиони бяха инвестирани за ремонта на сградата, в която обаче
Коментари Харесай

Ще се върнат ли депутатите в бившия Партиен дом? frognews.bg

Милиони бяха вложени за ремонта на постройката, в която обаче народните представители бяха за малко през 2020 година След това се върнаха там, където се намира парламентаризма. 

 

Сега обаче се разисква 7 милиона лв. да бъдат платени със задна дата -  4.5 милиона лв. на компаниите, ремонтирали някогашния Партиен дом и 2.5 млн. лв. за озвучаване, с цел да може всеки да приказва от място.

 

Според Тошко Йорданов това са нелепости. Шефът на депутатите на Има Такъв Народ заподозря, че зад протичащото се стоят апетити и комисионни. 

 

“Опитват се да реалокират отново Народното събрание в другата постройка. Ако това пренасяне ще коства 6-7 милиона, ето ви далавери вътре в Народното събрание. От администрацията идва това предложение ", уточни Йорданов.

 

По думите му концепцията е депутатите оптимално бързо да се реалокират в новата зала.

 

Един от огромните проблеми с новия остарял някогашен Партиен дом и това точно там да се водят съвещанията на Народното събрание, беше лимитираният достъп на публицистите. През 2020 година публицисти внесоха подписки против рестриктивните мерки, тъй като бяха натикани в приземния етаж. Движението на репортерите, фотографите и операторите по коридорите на Народното събрание бе лимитирано. Според Тошко Йорданов задачата е сега това да се случи още веднъж. 

 

Един от водачите на " Продължаваме промяната - Демократична България ", Христо Иванов, уточни, че не е осведомен с концепцията за преместването, само че в случай че тя е реалност - не я утвърждава, предават от “Дневник ”. От думите му излиза наяве, че постройката на Народното събрание би трябвало да бъде ремонтирана и това постанова краткотрайно пренасяне. 

 

“Но в случай че са взети някакви други решения на председателски съвет, аз не мога да бъда източник ", сподели Иванов. Той не е в управлението на парламентарната си група.

 

Против инвестицията в нови поправки се изрече лидерката на левицата Корнелия Нинова.

 

" Достатъчно пари се хвърлиха за постройката. Както виждате стои празна и не се употребява. Допълнително да се харчат е ненужно, помните разногласията за съмнителните строителни компании, подозренията за обири от тези пари ”, съобщи Нинова. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР