Милиони британци ще трябва да удвоят доходите си, за да

...
Милиони британци ще трябва да удвоят доходите си, за да
Коментари Харесай

Шест милиона британци живеят в дълбока бедност

Милиони британци ще би трябвало да удвоят приходите си, с цел да се измъкнат от бедността, съгласно нов отчет, критикуващ „ огромния обществен неуспех ” в Обединеното кралство.

Според фондация “Джоузеф Раунтри ” шест милиона души са били в доста дълбока беднотия през 2021-22 година, което е с 1,5 милиона повече от преди 20 години. Това значи, че са получили по-малко от 40% от средения приход за страната след разноските за жилище.

Тези хора ще се нуждаят от спомагателни 12 800 паунда на година, с цел да прекрачат прага на бедността, който се дефинира като 60% от междинния приход. Давайки образец за двойка с две деца под 14 години, живеещи в беднотия, фондацията пресмята, че междинният приход за този вид семейство след разноските за жилище е 21 900 паунда и и те ще се нуждаят от спомагателни 6 200 паунда годишно, единствено с цел да доближат прага на бедността. 

Има доста аргументи, заради които хората са затънали в беднотия, в това число заболяване или загуба на работно място, само че се акцентира, че „ структурни и систематични проблеми “, влошени от възходящите разноски за живот, основават „ цикъл, който държи хората в капан от усложнения “. Докладът приканва политическите партии да включат в стратегиите си гаранции, че хората постоянно имат задоволително, с цел да покрият такива нужни неща за естествен живот като храна и сила.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР