Милиони австралийци останаха без мобилни и интернет услуги, след като

...
Милиони австралийци останаха без мобилни и интернет услуги, след като
Коментари Харесай

Прекъсване на Optus: Милиони засегнати от проблеми с австралийската мрежа

Милиони австралийци останаха без мобилни и интернет услуги, откакто телекомуникационният колос Optus беше обиден от спиране.

Optus е вторият по величина снабдител в страната, с повече от 10 милиона самостоятелни клиенти и още стотици хиляди компании.

Прекъсването е предизвикало закъснение на превоза, спиране на болничните телефонни линии и срив на платежните системи.

Причината му е неразбираема, само че Optus споделя, че няма доказателства за кибер-атака.

Компанията направи световни заглавия предходната година, откакто претърпя това, което се смяташе за най-голямото нарушаване на данните в историята на Австралия, вследствие на кибер-атака.

Прекъсването в сряда беше обявено за първи път към 04:00 локално време (17:00 GMT) и в актуализация 7 часа по-късно, основният изпълнителен шеф Кели Байер Росмарин сподели, че нейният екип към момента не е открил какво се е объркало.

" Екипите пробват доста разнообразни ъгли и няма да си починем, до момента в който услугата не стартира още веднъж за нашите клиенти ”, сподели тя, обаждайки се на локалното радио посредством WhatsApp.

Фирмата - която е изправена пред рецензии, че не комуникира с клиентите по време на спирането - сподели, че е почнала възобновяване на някои от услугите му в по-късно изказване.

Инцидентът накара хората в цялата страна да не могат да се обаждат на службите за незабавна помощ и сериозните телефонни номера за помощ, като в същото време краткотрайно сковава железопътните услуги в щата Виктория.

Засяга и други снабдители, които употребяват мрежата Optus, в това число Amaysim, Aussie Broadband, Moose Mobile и други.

Една клиентка на Optus, Ани, сподели на локалното радио, че е схванала за спирането посредством котката си, която останала без закуска, когато автоматизираното й Wi-Fi захранващо устройство се повреди заради проблеми с мрежата.

Друг споделил на Australian Broadcasting Corporation, че случаят я е предиздвикал да не може да получава значима информация за лекуването на рак на татко си.

" Просто очаквам резултати и даже не мога да ги изпратя ", сподели Даниел Хопууд.

Австралийският министър на връзките Мишел Роуланд, сподели, че сутринта е била тревожна за доста австралийци и прикани компанията да бъде транспарантна и „ навременна “ в актуализациите си за клиентите.

„ Моето схващане е че това е неточност надълбоко в ядрото... тъй че това е неточност, която е много фундаментална за мрежата “, сподели тя.

Г-жа Bayer Rosmarin се извини за спирането и сподели, че компанията ще дава актуализации през целия ден.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР