Милиони американци очакват да бъдат изгонени от домовете си до

...
Милиони американци очакват да бъдат изгонени от домовете си до
Коментари Харесай

Милиони американци очакват да останат без дом до края на годината

Милиони американци чакат да бъдат изгонени от домовете си до края на тази година, което ще е допълнение към страданието, породено от пандемията на, вилнееща в Съединени американски щати, заяви организация Блумбърг, представена от БГНЕС.
Около 5,8 милиона възрастни споделят, че има възможност да бъдат изправени пред изселване или отнемане от независимост през идващите два месеца, съгласно изследване, приключено на 9 ноември от американското бюро за броене. Това съставлява една трета от 17,8 милиона възрастни в семействата, които изостават при заплащането на наем или ипотека.
 350 хиляди испанци без дом поради рецесията 350 хиляди испанци без дом поради рецесията
Около 350 хиляди души са останали на улицата в Испания поради необслужваните си ипотечни заеми, а още 200 хиляди са застрашени от същата у...
Законът CARES, подписан през март, разрешава на притежателите на жилища да стопират ипотечните заплащания до една година, в случай че изпитат компликации вследствие на пандемията. Кредитополучателите, които са се записали при започване на програмата, могат да бъдат изправени пред забрана от март.
Временното прекъсване на изселванията от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите, ориентирано към прекъсване на разпространяването на ковид, е планувано да завърши на 31 декември. Срокът надалеч не е съвършен, защото доста семейства също по този начин чакат да загтубят помощите си за безработица до края на годината без удължение от Конгреса.
Приблизително половината от семействата, които не заплащат наеми или ипотечни заплащания в Арканзас, Флорида и Невада, считат, че има „ огромен късмет “ за изпъждане от домовете им до началото на януари. Т.е. става дума за повече от 750 000 семейства, където оставането без покрив над главата е най-голямото терзание, съгласно изследването.
Също по този начин огромна е опасността това да се случи в Ню Йорк, Хюстън и Атланта.
 Pfizer изиска позволение от Съединени американски щати за имунизацията против ковид Pfizer изиска позволение от Съединени американски щати за имунизацията против ковид
Pfizer заяви, че е изискал от американските регулатори да издадат позволение за изключително прилагане на ваксина против ковид, инф...
Коронавирусът, който до момента е умъртвил над 256 000 американци, е на път да отнеме още 30 000 живота доникъде на декември, сочи прогнозата на здравните управляващи. Моделът демонстрира седмични случаи и смъртни случаи, възходящи всяка седмица за идващия месец.
Избраният президент Джо Байдън през март изрази поддръжката си за заледяване на наеми и мораториуми за изпъждане заради пандемията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР