Милиона хора по света се любуваха на Суперлуната. В нощта

...
Милиона хора по света се любуваха на Суперлуната. В нощта
Коментари Харесай

Милиони хора се любуваха на Суперлуната

Милиона хора по света се любуваха на Суперлуната. В нощта на сряда против четвъртък фенове и астрономи следиха естественото събитие по света. Така се назовава спътникът на Земята, когато е във фаза пълнолуние и най-близо по орбитата си до нашата планета. Това кара Луната да наподобява по-голяма от обикновено. 

Това е най-голямото пълнолуние за 2022 година, което ще засенчи старта на метеорния поток персеиди. Той стартира в средата на юли, само че увертюрата му няма да се вижда поради рекордната приближеност на месечината до Земята, известна като Суперлуна.

Очаква се светлинното шоу на персеидите да се ускори след 17 юли, а пикът му ще бъде на 10-12 август. От небето ще падат по 90 " звезди “ на час.

Най-добре те ще се виждат, когато Луната се стопи и мине във фаза новолуние, което ще се случи на 27 юли. 

Както с метеорите, по този начин и с Луната са свързани антични и по-нови суеверия, залегнали към този момент в културата на доста нации.

Счита се, че който види падаща звезда и си пожелае нещо, то скоро ще се сбъдне. При пълнолуние пък човек може да си напише лист с неща, които пречат в живота му и желае да се освободи от тях.

В здравословен аспект този интервал се смята за добър старт на детоксикиращи диети.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР