Милиарди са загубите за бюджета през последните 10 години от

...
Милиарди са загубите за бюджета през последните 10 години от
Коментари Харесай

Милиарди загуби от манипулиране на софтуера в търговските обекти

Милиарди са загубите за бюджета през последните 10 години от манипулиране на софтуера за ръководство на продажбите в комерсиалните обекти. Това разгласи във Варна представителят на Националната организация по приходите Росен Бъчваров, представен от БНР.

Експерти на Национална агенция за приходите коментират на производители и ползватели на софтуери привеждането на активността на търговците в съотвествие с новата разпоредба за касовите апарати.

" Проблемът е, че софтуерът е употребен, както за облекчение на бизнеса, по този начин и за неплащане на налози. Това води до средногодишни загуби от порядъка на 300 млн. лева за година в продължение на 10 години, което в общи линии е една сума от три милиарда за последните 10 години, която в действителност не е била получена от българското общество. Това, което Национална агенция за приходите споделя е: време е софтуерът да спре да може да прави сходни операции и концепцията е с допустимо най-малка адмистративна интервенция това да се случи ", изясни Росен Бъчваров. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР