Милиарди хора по целия свят се готвят днес отново да

...
Милиарди хора по целия свят се готвят днес отново да
Коментари Харесай

Светът се готви да посрещне втора Коледа в условията на пандемия

Милиарди хора по целия свят се готвят през днешния ден още веднъж да посрещнат Коледа в изискванията на коронавирусна пандемия и на разпространяването на разновидността Омикрон , който направи належащо въвеждането на нови ограничавания, съобщи Франс прес.

За втора поредна година коронавирусът помрачава празничната атмосфера по света , от Сидни до Севиля.

Във Витлеем, който очакваше поклонници за Рождество Христово, разочарованието е осезаемо. След съвсем цялостния локдаун предходната година, Израел още веднъж затвори границите.

Въпреки това в Стария град на Витлеем бе проведено празнично шествие, което стартира към 9 ч. локално време, близо до храма " Рождество Христово ", на което място съгласно християнската традиция се е родил Христос. В шествието участваха палестинци и чужденци, които обитават в Израел. Както и предходната година, в храма " Рождество Христово " празничното полунощно свещенодействие ще бъде извършено с присъединяване на дребен брой вярващи, както го изискват разпоредбите за битка с ковид.

Във Ватикана обичайна коледна меса ще бъде отслужена от папа Франциск в 19,30 ч. локално време в базиликата " Свети Петър ", а на следващия ден Светият отец ще насочи и обичайна си благословия Urbi et Orbi по случай Рождество Христово.

Коледните празненства в Нидерландия, Съединени американски щати и Испания ще минат под знака на коронавирусните ограничавания и анулацията на някои събития поради разпространяването на вируса.

Въпреки това милиони американци се готвят да пътуват по време на празниците.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР