Милиардерите от първо поколение се страхуват най-много от рецесия в

...
Милиардерите от първо поколение се страхуват най-много от рецесия в
Коментари Харесай

Богатите също плачат: Какви са най-големите страхове на милиардерите

Милиардерите от първо потомство се опасяват най-вече от криза в Съединени американски щати и от пораждане на геополитическо напрежение. Докато техните наследници се опасяват най-вече от инфлационен напън и повишениие на цените на суровините, се споделя в отчета на най-голямата швейцарската банка UBS, " Амбициите на милиардерите за 2023 година ".

" Наследниците на милиардерите също имат свои лични визии за рисковете в бизнеса и по какъв начин би трябвало да се нареждат в бъдеще. Например, две трети (66%) от милиардерите първо потомство показват евентуалната криза в Съединени американски щати като своя съществена грижа, следвана от (евентуално) геополитическото напрежение (62%).
 Акции на тези две компании добави Сорос в последно време към капиталовия си портфейл
Акции на тези две компании добави Сорос в последно време към капиталовия си портфейл

В тези акции популярният инвеститор-милиардер е вложил общо над 50 милиона $

За разлика от тях, свръхбогатите наследници се безпокоят най-много за инфлационния напън (57%), както и за съществуването и цените на суровините (52%) ", се споделя в документа на UBS.

Според данните от изследването на UBS, има и неща, които мощно безпокоят както милиардерите първо потомство, по този начин и техните наследници - това са вероятните опасности, свързани с генеративния изкуствен интелект. Макар че в същото време 65% от милиардерите считат, че AI предлага една от най-големите бизнес благоприятни условия за техните компании през идващите 12 месеца.
 Тримата най-богати милиардери във Англия - измежду тях е предприемач с съветски генезис
Тримата най-богати милиардери във Англия - измежду тях е предприемач с съветски генезис

В листата има 171 милиардери, като общото им положение на практика не се е повишило за година

" Що се отнася до направленията на вложение през идната година , 43% от милиардерите първо потомство имат намерение да усилят вложенията си в частни скъпи бумаги (акции, облигации и др.), а 38% възнамеряват да усилят вложенията си в облигации на развити страни (държавни дългови книжа).

Свръхбогатите наследници пък избират най-много частни вложения, като почти по равно са желанията да притеглят директни вложения в акционерен капитал, както и вложения във фондове за дялов капитал ", се отбелязва в отчета.

Проучването е извършено измежду клиенти милиардери на швейцарската банка UBS, която ръководи активи по целия свят на обща стойност 5,5 трилиона $, включително след придобиването на банкрутиралата Credit Suisse.
 Градовете в света с най-вече мултимилионери
Градовете в света с най-вече мултимилионери

Колко са хората в Съединени американски щати с благосъстояние над $100 милиона

По оценки на UBS, до момента в който милиардерите с новаторски компании от региона на технологии те и опазването на здравето са натрупали богатствот си най-много през последното десетилетие, за интервала първи признаци за повишавне на положението има за 15% от милиардерите с индустриални компании, " което евентуално ще продължи в изискванията на енергийния преход и възходящите разноски за защита в някои страни ".

Проучването в тазгодишният отчет откри, че по-голямата част от милиардерите, станали такива предходната година, са го създали по завещание, а не посредством демонстрация на предприемачество. " Тази наклонност чакаме да забележим даже повече през идващите 20 години, защото над 1000 милиардери най-вероятно ще предадат към 5,2 трилиона $ на своите деца ", се цитират в документа думите на ръководителя на отдела за стратегически клиенти на UBS, Бенджамин Кавали.
 Градовете в света с най-вече и с най-богати милиардери
Градовете в света с най-вече и с най-богати милиардери

Москва участва в първата десетка и на двете ранглисти на Forbes
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР