Милиардерът Уорън Бъфет обяви в сряда, че ще подаде оставка

...
Милиардерът Уорън Бъфет обяви в сряда, че ще подаде оставка
Коментари Харесай

Уорън Бъфет подава оставка като попечител на фондацията Бил и Мелинда Гейтс

Милиардерът Уорън Бъфет разгласи в сряда, че ще подаде оставка като настойник във фондация " Бил и Мелинда Гейтс " -- една от най-големите частни благотворителни организации в света, като в същото време той подари 4,1 милиарда $ от акциите си в капиталовия фонд Berkshire Hathaway на пет други фондации.

" От години съм поддръжник - неактивен доверител на фондация " Бил и Мелинда Гейтс ". Сега се отдръпвам от този пост, тъкмо както направих във всички корпоративни препоръки разнообразни от тези на капиталовия фонд Berkshire Hathaway ", разгласи Бъфет.
 Европейска комисия и фондацията на Бил Гейтс основават партньорство за зелени технологии Европейска комисия и фондацията на Бил Гейтс основават партньорство за зелени технологии
Европейската комисия и фондация „ Breakthrough Energy “, учредена от някогашния основен изпълнителен шеф на „ Microsoft&...

" Главен изпълнителен шеф на фондацията " Бил и Мелинда Гейтс " е Марк Сузман, изключителна скорошна селекция, кЦелите ми са 100% в синхрон с тези на фондацията и физическото ми присъединяване по никакъв метод не е належащо за постигането на тези цели ", заключи той.

Миналата година Бъфет заяви, че е дарил повече от 2 милиарда $ под формата на акции от своя капиталов фонд Berkshire Hathaway Inc на Фондация " Гейтс " като част от авансово оповестените проекти да раздаде цялото си положение преди гибелта си.

Бил Гейтс и брачната половинка му Мелинда, съоснователи на фондацията, подадоха молба за бракоразвод през май 2021 година след 27 години брак, само че се ангажираха да продължат да работят дружно.

Тяхната 21-годишна фондация се трансформира в една от в международното публично здраве, изразходвайки повече от 50 милиарда $ през последните две десетилетия, с цел да внесе бизнес метод в битката с бедността и заболяванията.
 Мелинда Гейтс получава от развода 1,8 милиарда $ Мелинда Гейтс получава от развода 1,8 милиарда $
От развода брачната половинка на Бил Гейтс Мелинда ще получи 1,8 милиарда $ в скъпи бумаги, оповестява „ Блумбърг “. Съпругата на о...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР