Милиардерът Уорън Бъфет обяви в сряда, че ще подаде оставка

Милиардерът Уорън Бъфет обяви в сряда, че ще подаде оставка ...

Уорън Бъфет подава оставка като попечител на фондацията Бил и Мелинда Гейтс

Милиардерът Уорън Бъфет обяви в сряда, че ще подаде оставка като попечител във фондация "Бил и Мелинда Гейтс" -- една от най-големите частни благотворителни организации в света, като същевременно той дари 4,1 милиарда долара от акциите си в инвестиционния фонд Berkshire Hathaway на пет други фондации.

"От години съм довереник - неактивен доверител на фондация "Бил и Мелинда Гейтс". Сега се оттеглям от този пост, точно както направих във всички корпоративни съвети различни от тези на инвестиционния фонд Berkshire Hathaway", обяви Бъфет.

ЕК и фондацията на Бил Гейтс създават партньорство за зелени технологии ЕК и фондацията на Бил Гейтс създават партньорство за зелени технологии
Европейската комисия и фондация „Breakthrough Energy“, основана от бившия главен изпълнителен директор на „Microsoft&...

"Главен изпълнителен директор на фондацията "Бил и Мелинда Гейтс" е Марк Сузман, изключителна скорошна селекция, кЦелите ми са 100% в синхрон с тези на фондацията и физическото ми участие по никакъв начин не е необходимо за постигането на тези цели", заключи той.

Миналата година Бъфет съобщи, че е дарил повече от 2 милиарда долара под формата на акции от своя инвестиционен фонд Berkshire Hathaway Inc на Фондация"Гейтс" като част от предварително обявените планове да раздаде цялото си състояние преди смъртта си.

Бил Гейтс и съпругата му Мелинда, съоснователи на фондацията, подадоха молба за развод през май 2021 г. след 27 години брак, но се ангажираха да продължат да работят заедно.

Тяхната 21-годишна фондация се превърна в една от в световното обществено здраве, изразходвайки повече от 50 милиарда долара през последните две десетилетия, за да внесе бизнес подход в борбата с бедността и болестите.

Мелинда Гейтс получава от развода 1,8 млрд. долара Мелинда Гейтс получава от развода 1,8 млрд. долара
От развода съпругата на Бил Гейтс Мелинда ще получи 1,8 милиарда долара в ценни книжа, съобщава „Блумбърг“. Съпругата на о...

Източник: actualno.com