Милиардерът разговарял с двама приближени на БайдънГлавният изпълнителен директор на

...
Милиардерът разговарял с двама приближени на БайдънГлавният изпълнителен директор на
Коментари Харесай

Мъск се срещна с двама висши представители на Белия дом

Милиардерът разговарял с двама доближени на Байдън

Главният изпълнителен шеф на „ Тесла ” Илон Мъск се срещна с двама висши представители на Белия дом във Вашингтон, с цел да обсъдят по какъв начин производителят на коли и президентът Джо Байдън могат да работят дружно за прогрес в производството на електрически транспортни средства и ускоряването на електрификацията на автомобилните мрежи в Съединени американски щати.

Мъск се срещна с Джон Подеста, правилен представител на Демократическата партия, който служи и като старши консултант на Байдън за нововъведенията в бранша на чистата сила, и с Мич Ландрийо, който следи разноските за инфраструктура. По информация на „ Ройтерс ” тримата са обсъждали „ споделените цели към електрификацията ” и по какъв начин законът за понижаване на инфлацията на Байдън може да напредне в производството и зареждането на електрически транспортни средства. Говорили и за по-широката изгода от електрификацията на превоза, добавя Нова тв.

Всичко това бе доказано персонално от Мъск с пост в неговата обществена мрежа Twitter с обява с една дума: „ Вярно ”. Свидетел на „ Ройтерс ” твърди, че срещата е траяла към половин час, а самият Мъск е напуснал постройката 45 минути след двамата лобисти на Демократическата партия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР