Милиардерът предприемач Анил Агарвал, който е един от най-заможните хора

...
Милиардерът предприемач Анил Агарвал, който е един от най-заможните хора
Коментари Харесай

Индийски бизнесмен, станал милиардер от приватизации, иска да купи още държавни компании за $10 милиарда

Милиардерът бизнесмен Анил Агарвал, който е един от най-заможните хора в Индия, е решен да се възползва от проектите за приватизация на някои държавни сдружения в страната. Бизнесменът, съумял да завоюва от търговията със първични материали, възнамерява да влага 10 милиарда $ в придобивания на предприятия, оповестява Bloomberg.

Агарвал ще си партнира в тази посока с лондонската Centricus Asset Management, като задачата им ще бъдат индийски компании, които имат капацитет за напредък, се споделя в публично известие. Те ще се насочат към сдружения, които са част от проекта за приватизация на индийското държавно управление за 29 милиарда $.

Милиардерът има опит с сходни покупко-продажби. Той съумява да построи своята империя, посредством закупуването на закъсали държавни предприятия, които съумява да " изправи на крайници ". Конкретно Агарвал е обединил редица такива в региона на металодобива и минната промишленост под шапката на Vedanta Resources.

Сега той си е сложил за цел да трансформира редица държавни компании и да развие бизнеса им в частния бранш благодарение на сполучливи мениджърски решения, се показва още в известието. Vendata е измежду фирмите, изразили интерес към придобиването на дял от огромната индийска рафинерия Bharat Petroleum, оценена на 12 милиарда $.

През последните няколко десетилетия Анил Агарвал съумява да усили доста чистото си положение, като една от основните му придобивания е това на производителя на алуминий Bharat Aluminium през 2001 година.

Към днешна дата неговото чисто благосъстояние възлиза на 2,5 милиарда $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР