Милиардерът Пол Алън, който основа софтуерния гигант Microsoft с Бил

...
Милиардерът Пол Алън, който основа софтуерния гигант Microsoft с Бил
Коментари Харесай

Почина съоснователят на Microsoft Пол Алън

Милиардерът Пол Алън, който основа софтуерния колос Microsoft с Бил Гейтс през 1970 година, е умрял в понеделник на възраст от 65 година, откакто е изгубил борбата си с рака, оповестява фамилията му.
Алън се лекуваше от рак през 2009 година и беше в ремисия. Преди две седмици той съобщи, че възнамерява " да се бори нападателно " до момента в който продължи да работи по своите планове. През 1983 година той е диагностициран с заболяването на Ходжкин, която съставлява рак на лимфната система.
" Моят брат беше удивително създание на всяко едно равнище. Докато множеството хора познаваха Пол Алън като технолог и човеколюбец, за нас той беше нашият обичан брат и чичо и необикновен другар ", съобщи сестрата на Алън - Джоди, в публично изказване, съобщи БГНЕС.
" Семейството и приятелите на Алън бяха благословени да изпитат неговата топлота и състрадание.... В това време на загуба и тъга за нас, и доста други, ние сме признателни за загрижеността, която той демонстрираше всеки ден ", споделя още фамилията му.
Алън се отдръпна от Microsoft през 2000 година, само че остана като консултант на компанията. Той е създател на компания " Вулкан " и притежател на спортни тима.
" С голяма тъга оповестяваме за гибелта на нашия създател Пол Г. Алън, съосновател на Майкрософт и приет технолог, човеколюбец, строител на общественост, природозащитник, музикант и покровител на изкуството ", обявиха от " Вулкан " в изказване, представено от CNN.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР