Милиардерът от Хонконг Калвин Ло успя да привлече вниманието на

...
Милиардерът от Хонконг Калвин Ло успя да привлече вниманието на
Коментари Харесай

Милиардерът от Хонгконг иска и Шумахер

Милиардерът от Хонконг Калвин Ло съумя да притегли вниманието на почитателите на Формула 1 с желанието си да има тим в международния шампионат, само че както сподели той, най-рано през 2026. Личното му положение се прави оценка на 1,7 милиарда $, а учредената и ръководена от него застрахователна компания има бизнес за над 8 милиарда $. Ло към този момент разгласи, че възнамерява в идващите години да изучи деликатно механизмите на деяние на Формула 1, като ще разчита на помощта на Уилямс, защото има съществени връзки със притежателя на отбора - американската компания Дорилтън.

В допълнение, Ло изясни, че Мик Шумахер ще е чудесно попълнение за бъдещия му тим. Все отново, Калвин се е запалил по Формула 1 през 2000, когато е гледал за първи път Михаел Шумахер на пистата.
 Милиардер изиска тим във Формула 1 Милиардер изиска тим във Формула 1
“Мисля, че Мик Шумахер е скъп актив за всеки отбор. Представяте ли си? Синът на моя кумир Михаел Шумахер, който от дете е в света на Формула 1. Факт е, че в последните два сезона Мик имаше неприятен шанс, само че той е страховит водач. От финансова позиция, от маркетингова точка, това е просто необикновено ”, изясни Калвин Ло.
 Хил: Напрежението най-после доближи до Шумахер Хил: Напрежението най-после доближи до Шумахер
Смята се, че Мик ще прекара идващия сезон като запаса на Мерцедес и той е един от сериозните любимци за титулярно място в Ауди, като германците ще дебютират във Формула 1 през 2026, като програмата им ще се извършва от Заубер, като отборът е зает с Алфа Ромео до края на идващия сезон. Ат Ауди към този момент показаха, че измежду целите им във Формула 1 ще е намирането на немски водач за отбора и в случай че е допустимо - връщането на Германия в календара на шампионата.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР