Милиардерът Майкъл Блумбърг, създал едноименната агенция и професионална платформа за

...
Милиардерът Майкъл Блумбърг, създал едноименната агенция и професионална платформа за
Коментари Харесай

Милиардерът Майкъл Блумбърг иска да купи Wall Street Journal или Washington Post

Милиардерът Майкъл Блумбърг, основал едноименната организация и професионална платформа за финансова информация, има интерес да придобие издателя на Wall Street Journal или Washington Post.

Новината беше публикувана от Axios, които се базират на неизвестен източник, осведомен за неговите планове.
От 2007 година австралийският магнат Рупърт Мърдок е притежател на Dow Jones & Company, Inc, които разгласяват Wall Street Journal и още няколко финансови медии като Barron`s и MarketWatch.Washington Post e притежаван от някогашния най-богат човек в света Джеф Безос, създател на Amazon.
Axios съпоставят упоритостта на Блумбърг със сюжет, заслужен за сериала " Succession " - само че в действителния живот.

Бившият кмет на Ню Йорк (80 г.) и претендент за президентската номинация на Демократите през 2020 година е непосредствен до Рупърт Мърдок (91 г.). Той поддържа " другарски, само че не близки " връзки и с Безос.

Комбинацията от Wall Street Journal и Bloomberg ще сътвори незабавно нов колос в областта на бизнес новините. Washington Post, от своя страна, има национално покритие и престиж в Съединени американски щати, което може да се укрепи още повече от новинарския потенциал на Bloomberg.

Това не е първият опит на Блумбърг да придобие
Абитуриентски мъжки костюми
огромна международна / финансова медия - да вземем за пример The Times и Financial Times.
Axios изясняват това с желанието за " влиятелен " бранд в портфолиото му. Блумбърг " счита, че не е получил уважението, което заслужава за основаването световна новинарска империя, публикуваща по 5000 публикации дневно за над 325 000 клиенти на терминала Bloomberg ".
Парите не са проблем: съгласно Forbes Майкъл Блумбърг има 77 милиарда $. Това, което не му разрешава да направи пробив, е ответната страна.

" Washington Post не се продава ", споделя представител на вестника пред Axios, до момента в който от компанията на Мърдок News Corp. отхвърлят коментар.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg