Милиардерът Лесли Уекснър, основател и изпълнителен директор на L Brands

...
Милиардерът Лесли Уекснър, основател и изпълнителен директор на L Brands
Коментари Харесай

Собственикът на Victoria`s Secret обвини в кражба на милиони обвинен за педофилия

Милиардерът Лесли Уекснър, създател и изпълнителен шеф на L Brands Corporation, която има марката долни дрехи Victoria`s Secret, съобщи, че някогашният ѝ финансов управител, милиардерът Джефри Епщайн, упрекнат в педофилия, е откраднал повече от 46 милиона $ от неговото благосъстояние.
В писмо до членове на своята фондация Wexner, Лесли Уекснър съобщи, че изчезналите средства са открити, откакто през 2007 година взема решение да приключи връзките с Епщайн на фона на изказванията за полов тормоз. " Установихме, че той е присвоил големи суми пари, които принадлежаха на мен и фамилията ми. В интерес на истината това беше огромен потрес, макар че това не е нищо спрямо немислимите обвинявания, които в този момент се повдигат против него ", написа Уекснър в писмо, представено от The Wall Street Journal, съобщи БГНЕС.
Според вестника, Епщайн е управлявал вложения, както и благотворителни и доверителни фондове на Уекснър.
" Срамувам се, че както доста други хора, господин Епщайн ме измами. Сега знам, че доверието ми в него е било извънредно голословно и откровено скърбя, че нашите пътища са се пресекли ", написа Уекснър.
Адвокатът на Епщайн към този момент не може да бъде открит, а представителят на Уекснър отхвърли да разяснява дали милиардерът е докладвал обстановката пред управляващите.
По-рано беше обявено, че американската прокуратура упреква Джефри Епщайн, че е имал полови връзки с десетки малолетни девойки, които е водел в резиденциите си в Ню Йорк и Флорида. Той им плащал стотици долари в брой, след което инструктирал някои от жертвите да му служат като сводници, с цел да му водят нови девойки. Отбелязва се, че възрастта на някои жертви не е надвишавала 14 години.
Епщайн беше упрекнат в трафик на малолетни за полова употреба – закононарушение, за което се планува до 40 години затвор. В началото на юли съдът в Манхатън в Ню Йорк, откакто изслуша Епщайн реши да го остави в ареста и да не го пусне под гаранция. По-късно Епщайн беше открит в затворническата си килия в безсъзнание и с пострадвания по шията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР