Милиардерът Илон Мъск разпозна Белоградчишката крепост като част от популярна

...
Милиардерът Илон Мъск разпозна Белоградчишката крепост като част от популярна
Коментари Харесай

Мъск разпозна Белоградчишката крепост в компютърна игра

Милиардерът Илон Мъск разпозна Белоградчишката цитадела като част от известна нова компютърна игра в Twitter през днешния ден.

Собственикът на платформата разяснява върху споделен кадър от профила Aesthetica, който напоследък пуска фотоси на крепости. Една от последните е кадър на известният български фотограф Владислав Терзийски.

" Сигурен съм, че това го имаше в Elden Ring ", написа Мъск като ретуит на фотографията.

Всъщност на фрагмента е Белоградчишката цитадела - едно от емблематичните културни и исторически обекти в България. Крепостта е издигната в началото по римско време, само че достроявана и през българското средновековие, и по османско време. Уникална е с обстоятелството, че огромна част от крепостните стени са изцяло естествени скални форми. Реално издигнатото от хора е единствено от северозапат и югоизток.

Elden Ring е нова и извънредно известна екшън игра на известното японско геймстудио FromStudio, което стои зад известната трилогия Dark Souls. Играта е с отворен свят, прави впечатление с красивата си графика и множеството впечатляващи пейзажи. В отворения свят има доста замъци, като някои от тях евентуално са основани на такива от действителния свят - нещо, което е нормална процедура в създаването на игри, изключително на японските студиа.
 Една от множеството замъци в Elden Ring.
Консултант за историята на играта пък е Джордж Р.Р. Мартин, на чиито книги е основан хитовият сериал " Игра на тронове ".

В мненията Мъск признава, че е почитател на играта и я е изиграл още преди 6 месеца - незабавно след излизането й.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР