Милиардерът Илон Мъск разговаря с турския президент Реджеп Тайип Ердоган

...
Милиардерът Илон Мъск разговаря с турския президент Реджеп Тайип Ердоган
Коментари Харесай

Илон Мъск и Ердоган говорят за космически пътувания, докато ...

Милиардерът Илон Мъск беседва с турския президент Реджеп Тайип Ердоган за съдействие в региона на галактическите технологии през вчерашния ден.

Технологичният магнат сподели, че е било " чест " за него да приказва с турския президент.

Съобщава се, че Мъск и Ердоган са разискали съдействието в региона на сателитните и галактическите технологии, както и електрически коли без водач.

Разговорът засегна и днешното изстрелване на спътника Тюрксат 5B в космоса, оповестиха от офиса на Ердоган в поредност от туитове.

„ За мен е чест да приказвам още веднъж с президента Ердоган “, сподели Мъск за диалога през вчерашния ден, съгласно известие на турското държавно управление. Съобщава се, че Мъск възнамерява скоро да посети Турция.

Турция изстреля своя спътник Turksat 5A в космоса през януари благодарение на ракета SpaceX.

Новият телекомуникационен сателит на Турция Тюрксат 5B бе изстрелян в орбита през днешния ден посредством ракетата Space X Falcon 9 от американския щат Флорида.

Сателитът, създаден от Airbus, беше трансфериран от Франция в Съединени американски щати на 29 ноември, сподели министъра на превоза и инфраструктурата Адил Караисмаилоглу време на конференция в столицата Анкара.

Новият сателит, сподели той, ще бъде най-мощният сателит на страната. Той ще обслужва освен Турция, само че и прилежащите страни.

Очаква се той да служи 35 години и да разполага с електрическа импулсна система от ново потомство, добави той.

Министърът акцентира, че информационното съоръжение употребявано в спътника Тюрксат 5B е създадено напълно в страната.

„ Така за първи път оборудването, проектирано и създадено на локално равнище в търговски информационен сателит, ще бъде изпратено в космоса със спътника “, сподели той.

Türksat 5B ще усили броя на дейните информационни спътници на Турция до пет и общия брой спътници до осем.

Производството на сателит Тюрксат 6A също продължава, повтори министърът, като уточни, че сглобяването, консолидираното и тестванията на спътника се правят в Центъра за интеграция и тестване на галактическите системи в Анкара.

„ Ще изпратим нашия вътрешен спътник Türksat 6A в космоса през 2023 година, както сме възнамерявали.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР