Милиардерът Илон Мъск обяви, че допуска банкрут на космическата компания

...
Милиардерът Илон Мъск обяви, че допуска банкрут на космическата компания
Коментари Харесай

Мъск отиде да работи на поточната линия заради риск от банкрут на Спейс Екс

Милиардерът Илон Мъск разгласи, че позволява фалит на галактическата компания " Спейс Екс " поради проблеми с създаването на мотори Raptor. За да се оправи с казуса, той персонално е работил за решаването му поточната линия за произвеждане на моторите предходната седмица.

Това се споделя в писмо, изпратено до чиновниците на " Спейс Екс ", от което американската телевизия Си Ен Би Си и профилираният сайт Space Explored са получили копие.

Двигателите " Раптор " са за " Старшип " (Starship) - наново използваемата ракета притежател, която би трябвало да се употребява в задачи на НАСА и лични на " Спей Екс " до Луната, Марс и други. " Старшип " би трябвало да може да се приземява и употребява за бъдещи задачи - в този момент влезлите в приложимост " Фалкън 9 " са единствено частично такива.

Веднага след Деня на благодарността, който тази година бе на 25 ноември предходната седмица, Мъск обаче разкрил казуса, откакто заварил " ужасна обстановка " в завода и решил персонално да работи в производството до петък вечерта или даже през почивните дни, вместо да се възползва от дълъг уикенд за американския празник. " Трябват ни всички ръце, с цел да се оправим от това, което, с цел да бъда прям, се трансформира в злополука. "

Кризата е " доста неприятна " и има " действителен риск от фалит ", в случай че през 2022 година не се доближи потенциал за полети от един път на две седмици.

Мъск от години е прочут със считаните за непостижими периоди, които самичък не съумява да съблюдава. Ангажиментът на " Спейс Екс " обаче става все по-сериозен, до момента в който компанията навлиза в разнообразни държавни и частни галактически планове.

Няколко прототипа на " Старшип ", разработвана от 2012 година насам, бяха изгубени при несполучливи проби в южен Тексас в последните години. Едновременно се построяват и тестват разнообразни протопити, а идващото огромно тестване пред " Спейс Екс " би трябвало да е изстрелване в орбита - през януари или февруари съгласно Мъск, след регулаторно утвърждение и решаването на техническите проблеми, написа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР