Милиардерът Илон Мъск каза, че ще отмени забраната за ползване

...
Милиардерът Илон Мъск каза, че ще отмени забраната за ползване
Коментари Харесай

Мъск: Ще отменя забраната за достъп до Twitter на Тръмп

Милиардерът Илон Мъск сподели, че ще анулира възбраната за прилагане на Twitter от някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, когато купи платформата - най-ясният сигнал до момента за желанието на Мъск да понижи модерирането на уеб страницата .

Мъск, най-богатият човек в света и основен изпълнителен шеф на производителя на електрически транспортни средства Tesla Inc (TSLA.O), подписа договорка за 44 милиарда $ за закупуване на Twitter Inc (TWTR.N). Той се назова "абсолютист на свободата на словото " .

Elon Musk said he would reverse Twitter’s permanent ban of former Pres. Trump should the Tesla CEO complete his accepted offer to acquire the social media company.
— ABC News (@ABC)
Въпросът за връщането на Тръмп в платформата се преглежда като лакмус за това до каква степен ще стигне Мъск в осъществяването на промени, макар че самият Тръмп сподели, че няма да се върне в Twitter.

Twitter, сходно на други основани в Съединени американски щати обществени мрежи, забрани достъпа на разнообразни лица за нарушение на политиките за дезинформация и прославяне на насилието.

Мъск добави, че той и съоснователят на Twitter Джак Дорси имат вяра, че непрекъснатите забрани би трябвало да бъдат "изключително редки " и да се ползват върху сметки, които се ръководят от ботове или популяризират спам.

Мъск назова възбраната на достъпа до Twitter на Доналд Тръмп „ морално неправилна и напряко глупава “.

Спирането на акаунта на Тръмп, който имаше повече от 88 милиона почитатели, "заглуши главния му мегафон " дни преди края на мандата му. Това докара до голям брой диспути по отношение на това по какъв начин фирмите за обществени мрежи би трябвало да модерират сметките на международни водачи.

Тръмп беше отстранен за непрекъснато от Twitter малко след офанзивата против Капитолия на Съединени американски щати на 6 януари 2021 година Twitter цитира "риска от по-нататъшно подбудителство към принуждение " в решението си за възбрана на достъпа.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР