Милиардерът Илън Мъск купува социалната мрежа Туитър (Twitter). Бордът на

...
Милиардерът Илън Мъск купува социалната мрежа Туитър (Twitter). Бордът на
Коментари Харесай

Мъск купува Туитър за 44 млрд. долара

Милиардерът Илън Мъск купува обществената мрежа Туитър (Twitter). Бордът на компанията се съгласи да продаде обществената мрежа за близо 44 милиарда $.

За договорката беше обявено в понеделник - по-малко от две седмици откакто Мъск закупи дял от 9% от компанията притежател на платформата.

Илън Мъск е притежател на фирмите Тесла (Tesla) и Спейс Екс (SpaceX) и е най-богатият човек в света със положение от над 273 милиарда $ съгласно Форбс.

Мъск сподели, че желае да купи Туитър, тъй като обществената мрежа не дава отговор на капацитета си да бъде “платформа за свободна тирада ”. Той добави, че свободата на словото е “основа на функциониращата народна власт ”.

“Туитър е цифровият площад, където ще бъдат обсъждани жизненоважните въпроси за бъдещето на човечеството ”, сподели още Мъск.

По-рано той разгласи желанията си да направи редица промени в обществената мрежа, в това число да отстрани част от рестриктивните мерки за издание на наличие. Част от тези ограничавания са ориентирани против разпространението на дезинформация, речта на омразата и апелите към принуждение. На такова съображение предходната година Туитър блокира профила на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР