Милиардерът Джордж Сорос призовава Европа да се събуди и да

...
Милиардерът Джордж Сорос призовава Европа да се събуди и да
Коментари Харесай

Джордж Сорос: Европа може да се срине като СССР

Милиардерът Джордж Сорос приканва Европа да се " разсъни " и да признае мащабите на " опасността ", пред която е изправена и която идва от нейните " вътрешни и външни врагове ".

``
реклама

В своя обява в платформата Project Syndicate, представена от CNBC, вложителят показва, че Европейският съюз върви като " сомнамбул към забвение ". Сорос предизвестява, че европейците би трябвало да се разсънят, преди да е станало прекомерно късно.

" Ако не го създадат, Европейският съюз ще изчезне, както Съветският съюз през 1991 година ", счита милиардерът от маджарски генезис.

" Сегашното управление припомня на политбюро, когато съюзът беше пред колапс, само че то продължава да издава заповеди, сякаш те към момента са настоящи ", добавя той.

Според него Европейски Съюз е изправен пред " революционен миг ", а крайният резултат от него е " доста нерешителен ". Сорос предизвестява, че най-лошото остава като риск.

" Първата стъпка на Европа към отбрана от враговете й, както външни, по този начин и вътрешни, е да признае степента на опасността, която те съставляват. Втората е да събудим спящото проевропейско болшинство и да го активизираме да пази полезностите, на които е учреден Европейски Съюз ", споделя Джордж Сорос и добавя:

" В противоположен случай фантазията за обединена Европа може да се трансформира в кошмара на 21-ви век. ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР