Милиардерът Дейвид Рубенстайн твърди, че Биткойн (BTC) ще остане важна

...
Милиардерът Дейвид Рубенстайн твърди, че Биткойн (BTC) ще остане важна
Коментари Харесай

Ето защо Биткойн няма да изчезне според милиардера Дейвид Рубенстайн

Милиардерът Дейвид Рубенстайн твърди, че Биткойн (BTC) ще остане значима част от финансовия пейзаж заради повишения световен интерес към водещата криптовалута.

По време на скорошен диалог с Bloomberg известният вложител и съосновател на Carlyle Group, колос в региона на финансовите услуги акцентира, че ползата към BTC и други значими криптоактиви набира скорост в международен мащаб, воден от възходящото предпочитание за поверителни транзакции.

Рубенстайн изрази мнение, че актуалните нараснали лихвени проценти отстраняват нуждата от обичайни капиталови варианти като златото, защото държавните скъпи бумаги оферират привлекателна възвръщаемост от към 5%. Въпреки това той чака, че тези лихвени проценти в последна сметка ще намалеят, което ще накара вложителите да проучат различни благоприятни условия.

Според него Биткойн и други необятно приети криптовалути са тук, с цел да останат. Той акцентира голямото световно въодушевление по концепцията за владеене на актив, който може да бъде прехвърлян без държавен контрол, осигурявайки цялост на персоналния живот. Въпреки евентуалните възражения против сходни практики, Рубенстайн счита, че хората ще продължат да търсят и да вземат участие в частни транзакции.

Милиардерът призна, че има разминаване в мненията във връзка с криптовалутите измежду формалните лица в Съединени американски щати, изключително в Конгреса на демократите и регулаторния орган – Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC). Въпреки това той твърди, че останалата част от света от ден на ден възприема по-отворена позиция, отбелязвайки, че физическите лица имат интерес към потребление на различни валути отвън юрисдикцията на държавните управления.

Рубенстайн акцентира на възходящото търсене на валутна алтернатива, която обезпечава анонимност и опция за дискретно придвижване на средства. Той призна, че въпреки да има песимизъм в регулаторните органи на Съединени американски щати, републиканците в Капитолия като цяло са посочили поддръжка за криптовалутите.

В подтекста на продължаващите правосъдни дейности против Coinbase и Binance, две огромни международни крипто тържища, от страна на SEC за хипотетична търговия с нерегистрирани скъпи бумаги, мненията на Рубенстайн имат тежест.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР