Милена Драгийска: Собствените марки позволяват оптимално съотношение качество-цена ["Лидл България"]

...
Милена Драгийска: Собствените марки позволяват оптимално съотношение качество-цена ["Лидл България"]
Коментари Харесай

Собствените марки на Lidl са 76% от всички продукти във веригата

Милена Драгийска: Собствените марки разрешават оптимално съответствие " качество-цена "

[ "Лидл България "] Собствените марки на Lidl са в основата на бизнес модела на компанията. " През 2018 година в непрекъснатия подбор на веригата в България е имало 2530 продукта, а дружно с аукционните оферти доближават 5000, като 76% от тях са лични марки ". Това уточни Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на " Лидл България ", на конференция за показване на резултати от изследване, извършено от интернационалната компания за маркетингови проучвания IPSOS.

Ползите

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Един от плюсовете на личните марки е, че компанията управлява целия развой по производството – от рецептата и суровините до представянето на продуктите в магазина.

" Освен това посредством личните марки можем да предизвикваме продуктови нововъведения ", разяснява Драгийска и даде образци със серията Clean Label (без консерванти, овкусители, оцветители), саламите без механично отделено месо (което разрешава по-малко приложимост на подобрители и сгъстители), храните със първични материали от личната плантация.

" Собствените марки ни разрешават да усъвършенстваме цената поради огромните размери и неналичието на разноски за реклама и маркетинг ", уточни Боян Георгиев, началник " Стоково доставяне " в " Лидл България ".

Сред плюсовете е и опцията за износ на артикули под лични марки за магазини в други страни, в които веригата оперира. " Съвместната работа с локалните производители им разрешава да порастват дружно с нас, да продават зад граница, тъй като към този момент имат визитна картичка при нас. Освен това при продуктите под лични марки не може да се приказва за двоен стандарт. Във всяка от 30-те страни, в които Lidl оперира, те се продават с едно и също качество ", заключи Милена Драгийска.

По данни на компанията 22 български продукта под лични марки на Lidl са в непрекъснатия подбор на магазините на веригата в чужбина, а за 2018 година износът на българските производители - сътрудници на Lidl, се е удвоил до 30 млн. лева

Проучването

" Обобщените резултати по време на вкусовия тест демонстрират, че 86% от българите утвърждават усета на личните марки на Lidl, 82% удостоверяват качеството им, а 81% биха предложили на свои близки, познати и другари да опитат тествания от тях артикул ", заяви Виолета Танчева, началник на отдел " Стратегически пазарни изследвания " в " IPSOS България ".

Проучването е извършено от 18 февруари до 24 март т.г. с 4600 участници на възраст от 25 до 65 години от шест регионални града – Монтана, Велико Търново, Варна, София, Пловдив и Бургас. Участниците са тествали 199 продукта от 24 лични марки на Lidl в пет категории: млечни, месо (грил и зимен асортимент) и риба, салами, бира и сладолед.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР