Милен Цветков, който загина при тежката катастрофа, станала навръх Великден

...
Милен Цветков, който загина при тежката катастрофа, станала навръх Великден
Коментари Харесай

Как и къде премина животът на емблематичния Милен Цветков?

Милен Цветков, който почина при тежката злополука, станала точно на Великден край столичен търговски център на бул. "Черни връх ", е дълготраен публицист и ефирен водещ.

Роден е на 30 юли 1966 година в София. Завършва 7 СОУ „ Свети Седмочисленици “ и Софийския университет със компетентност дефектология и специализира образование на слепи. Започва кариерата си в Българска национална телевизия като кореспондент на предаването „ Ку-ку “. След това бива поканен от Бригита Чолакова за кореспондент в предаваното по това време „ ТВ Неделник “. По-късно става водещ на „ По света и у нас “.

Още по тематиката:

Почина известният български публицист - Милен Цветков

Дрогиран е лишил живота на Цветков, излязоха детайлности

През 1995 година напуща националната телевизия с обяснението, че там царува цензура. В идващите шест месеца работи като разносвач на месни артикули. След това е и шеф на пловдивско заведение. В началото на 1997 година се връща назад на работа в Българската национална телевизия като кореспондент в предаването „ Отзвук “. Няколко месеца по-късно още веднъж е водещ на „ По света и у нас “. През 2000 година е поканен в Нова телевизия за водещ на предаването „ Здравей, България “. През 2003 година Милен Цветков е свален от екран. От февруари до юли 2004 година е водещ на „ 60 минути с Милен Цветков “. След това води и новините в „ Календар “. През есента на 2005 година става водещ на ново предаване „ Часът на Милен Цветков “. Водещ е и на предаването „ Нищо персонално “ по Радио Експрес.

През януари 2010 година Цветков е освободен като водещ на „ Здравей, България “ и напуща Нова телевизия. Създава уеб страницата zanachalo.com. Няколко месеца по-късно води утринното предаване „ Събуди се с EBF " по едноименната телевизия. Завръща се в Българска национална телевизия през есента на 2010 година където води предаването „ Екип 5 “, план приключил при започване на 2011 година

На 21 март 2011 година се завръща в Нова телевизия като водещ на „ Часът на Милен Цветков “. От 18 август 2014 година „ Часът на Милен Цветков “ се мести от следобедния пояс късно вечерта - стартира в 23:45 ч., от понеделник до петък.

На 16 август 2018 Нова афишира, че предаването прекратено, а Милен Цветков напуща малкия екран. През пролетта на 2020 година стана водещ в новото предаване „ Алтернативата “ по ТВ1.

Милен Цветков е разведен. От брака си има щерка, Калина. На 7 август 2012 година на Милен Цветков му се ражда наследник на име Боян от тогавашната му другарка Ивета.

Екипът на Gong.bg изрича своите съболезнования на роднините и околните на Милен Цветков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР