Милеем за българската природа, това се казва в позиция на

...
Милеем за българската природа, това се казва в позиция на
Коментари Харесай

Концесионерът в Банско Юлен: Милеем за българската природа

" Милеем за българската природа ", това се споделя в позиция на компанията концесионер в Банско " Юлен ", чийто е планът за създаване на втори въжен превоз в зимния курорт.

На последното си съвещание през предходната година държавното управление на Бойко Борисов позволи застрояване на Пирин, което провокира вълна от митинги. Тази вечер ще са следващите в 10 български града. Те се чака да бъдат и най-масовите.

Предлагаме ви позицията на компанията без редакторска интервенция:

Във връзка с извършена през днешния ден среща в Министерството на околната среда и водите, на която представихме плана за втори кабинков въжен превоз в ски зона Банско, от " Юлен " АД заявяваме:

" С приемането на актуализацията на Плана за ръководство на Национален парк " Пирин ", с която отпадна възбраната за създаване на спортна и туристическа инфраструктура в границите на Зоната за туризъм се даде опция ние да стартираме план за упования от всички втори кабинков въжен превоз за Ски-зона с център гр. Банско. Имаме абстрактен план, който към този момент разпространихме. Той е плод на консенсусно решение на водещи международни експерти в региона на планиране на ски зони. Те след преценка на всички вероятни разновидности, включително и увеличение на потенциала на сегашния кабинков въжен превоз стигнаха до умозаключение, че препоръчаният абстрактен план е оптималният вид, който да реши по най-екологосъобразния метод транспортния достъп до ски-зоната. Наред с това ние ще огледаме и всички проблематични места и вероятни разновидности за по-доброто и удобно упражняване на зимните спортове и да предложим сложно решение, което ще бъде направено от водещи интернационалните експерти.

Ще наемем проектантски екип, който ще изготви стимулирано предложение и ще извървим всички процедури планувани в екологичното законодателство на страната. Държим да отбележим, че както и до момента прецизно ще съблюдаваме българското законодателство и не по-малко от всички останали милеем за българската природа.

Всичко останало, което се популяризира са спекулации и се надяваме, че българското общество не следва да се подава на спекулациите, че ще застроим планината или ще излезем от зоната. Нито сме имали, нито имаме, нито ще имаме каквото и да било предпочитание да построяваме леглова база на територията на парка. Който го твърди, спекулира и заблуждава обществото, тъй като то е неразрешено и по закон. Единственото наше предпочитание и желание, какъвто е и предметът на концесията е доизграждане и усъвършенстване на спортната и техническата инфраструктура за по-добро действие на ски-зоната.

Искаме да благодарим на всички, които през тези години подкрепяха общата идея за развиване на зимните спортове и зимния туризъм в планините на България и се надяваме, че дружно ще успеем "!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР