Милата ми майчица, още не мога да повярвам. Болката е

...
Милата ми майчица, още не мога да повярвам. Болката е
Коментари Харесай

Предателства и болести прекършили Ваня Костова

 " Милата ми майчица, още не мога да допускам. Болката е голяма, душата ми плаче. "

С тези думи синът на легендата на " Тоника " Ваня Костова - Боян Михайлов, изплака тъгата си от загубата на най-популярнатата ни естрадна звезда. Навръх Гергьовден огромната певица напусна този свят след затруднения от прекарани предходни болести. Костова страдаше от диабет, проблеми с гръбнака и паникатаки, свързани с коронавирус инфекцията. Най-вероятната причина за гибелта на певицата е инфаркт.

Ваня, малко преди да навърши 64 години, бе в болница, след ужасни болки в гърба. Ангелогласната певица седнал съм в неврологията повече от седмица, а по-късно продължи с домашно лекуване.

" Имам две дискови хернии и доста вегетативни промени по гръбнака. От 40 години пострадвам от това, само че към момента не мога да се реша на интервенция, опасявам се. Освен това имам и диабет ", показа ни именитата изпълнителка от " Тоника Сухопътни войски ". И добави, че в последните месеци е контактувала с доктори повече от всеки различен път в живота си.

" Душата ми е хиперчувствителна и това се отразява на тялото ми.

Много са ме наранявали в живота, най-силно обаче беше Ева, когато лиши името на " Тоника ", като добави " Домини ". Защо беше този следващ нечовечен удар към сътрудниците? Нали тя си имаше " Домино "? Тази жена успява  всички да наранява - ето мен да вземем за пример, не ме позволи и до погребението на Гого. Понякога в действителност не си изяснявам за какво хората реагират по този начин ", сподели тъжно Костова преди време пред " ".

Малко след тези нейни думи двете с Ева се видяха в риалити шоуто " Биг брат ", където най-сетне съумяха да си простят предишното и даже се събраха на концерт на " Тоника ".

" Сънувах това наше събиране.

Как се дръзвам на смешките на Драго, по какъв начин пее " Жълтоклюно патенце ", по какъв начин се ускорява и прави високо във въздуха еленов скок, сънувам Милица усмихната по какъв начин ме целува по бузата, Ралица, стройна и хубава, в рокля на рози и кормила, Тео с къдрава коса до раменете. А Диомов с един ролков магнетофон да върти ролката на ръка с един пръст, с цел да не спре плейбекът, по какъв начин угасва токът в някаква зала, а ние продължаваме " За остарялата обич! " на мрачно без съпровод, без микрофони, акапела, и по сходен метод се събрахме ", напомни си Ваня в един от диалозите.

" Ако би трябвало да градуирам болките в живота си, страдала съм доста и за загубата на майка ми.

Понеже израснах единствено с нея, не желаех моят наследник да научава, когато татко му го изостави. Казах му го чак като стана 7-и клас ", тъжна бе певицата.  Тя бе извънредно привързана към сина си - Боян Михайлов.

" Добре че беше той, когато преодолях и рака. Тогава не ми се живееше, само че поради него се стегнах. А той въпреки всичко е лекар и незабавно мина към решение на казуса. Оперирах си гърдата и популярност на Бога, всичко мина сполучливо ", напомни си изпълнителката и момента през 2009 година, когато преодолява подлата болест. Костова беше безапелационна, че в случай че не е бил синът й, може би е нямало да е жива, защото доста я е боязън от интервенции.

" Толкова си обичам момчето, че ме извисява до небесата даже най-скромният му триумф и най-мъничката му победа ", споделяше за певческите победи на Боян певицата. Тя мъчно преодоля и загубата на сина си в шоуто " Гласът на България ", когато персонално Кирил Маричков отстранява от присъединяване Михайлов.

" Заболя ме доста ", изплака тогава Ваня.

Таткото на гласовития Боян е Любен Михайлов, музикант, който живее в Норвегия с новото си семейство. Има щерка от първия си брак. Когато се срещнали с Ваня, той бил диригент на оркестъра в Бургас.

" Оженихме се. Боян се появи на бял свят, само че Любен получи примамливо предложение за Норвегия. Аз към този момент бях вокалистка на " Тоника ". И по този начин нито аз напуснах групата, нито той остана при фамилията си и се разделихме ", не без страдание показа Костова по-късно. В момента и той, и околните му пробват да се върнат в столицата за поклонението на певицата. Най-голямата наслада на певицата бе внучката й Ванеса, кръстена на нея. Момиченцето всяка свободна минута изкарвало в компанията на баба си.

Обичаната ни поп звезда е от Димитровград. Завършва британска гимназия в Бургас, а по-късно и консерваторията в класа на доцент Георги Кордов. На конкурс към Ансамбъла на ГУСВ за вокалисти на новосформираната вокална група " Тоника Сухопътни войски " я избират дружно с Милица Божинова, Ралица Ангелова, Драгомир Димитров и Теодор Шишманов. Сформират " Тоника Сухопътни войски ". През годините групата прави шлагер след шлагер.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР