Милан страда много и почти беше отчаял феновете си, но

...
Милан страда много и почти беше отчаял феновете си, но
Коментари Харесай

Милан продължава да лети, макар да се измъчи много с Киево

Милан страда доста и съвсем беше отчаял почитателите си, само че стигна до значим триумф в Серия А в преследването на място в зона Шампионска лига. След като през седмицата "росонерите " се простиха с тази опция посредством спечелването на Лига Европа, в този момент просто бяха задължени да не изпускат шанса си посредством шампионата в семейството на Киево.

И за малко да се случи тъкмо това, въпреки да не го позволиха и да победиха с 3:2. Домакините поведоха рано посредством Хакан Чалханоглу, само че позволиха фрапантен поврат единствено за секунди след попаденията на Мариуш Степински и Роберто Инглезе малко след 30 минути игра на терена.

Но след почивката инфарктният триумф беше изкован с попаденията на Патрик Кутроне при започване на втората част и на Андре Силва в края, с цел да могат "росонерите " да изтръгнат изстраданите три точки и да продължат да мечтаят за място в четворката.

А мачът стартира по превъзходен метод за тях и не предвещаваше чак такава трагична развръзка. Още в 10-та минута, при първата по-опасна офанзива в мача, Франк Кеси проби отдясно и пусна паралелно на голлинията, само че вратарят на гостите мазета. Топката обаче стигна до непокрития във вратарското поле Хакан Чалханоглу и той откри с един от най-лесните си голове.

Фабио Борини и Франк Кеси изпуснаха да удвоят задатъка на отбора си в идващите минути и тази аристократичност беше осъдена от веронския отбор. При това по фрапантен метод, тъй като Киево направи цялостен поврат единствено за секунди.

Първо в 33-та минута Мариуш Степински несмущаван приключи една контра на отбора си и препарира Джиджо Донарума. Още в идната офанзива резултатът стана 2:1 в интерес на гостите.

Тогава Степински се трансформира в помощник за голмайстора на тима Роберто Инглезе и го откри към границата на наказателното поле, а неговият удар беше безмилостен и неспасяем - 2:1 за "летящите магарета " и "Сан Сиро " беше в потрес.

И любимците им не направиха нищо до почивката, с което да изкарат почитателите си от това положение. Така тя закономерно пристигна с задатък за гостите от Верона, само че след подновяването на играта очевидно Дженаро Гатузо беше трансформирал тима си.

Милан стартира доста надъхано и непрекъснато търсеше офанзивата. "Росонерите " съумяха да изравнят относително бързо след началото на втората част. В 53-та минута Лукас Билия насочи застрашителен удар от границата на наказателното поле, който се отклони от гредата. При добавката обаче Патрик Кутроне опъна мрежата за 2:2.

Последва напън на "червено-черните ". Сусо и Чалханоглу направиха страшни пропуски в тези минути. Испанецът в 68-та минута можеше да асистира за цялостния поврат, само че ударът на Андре Силва с глава мина над вратата.

Мощният напън на домакините до края на мача се увенча с гол в 82-та минута. Тогава след едно центриране от корнер се стигна до безредие пред вратаря, който отрази един удар, само че при втория Андре Силва прониза мрежата и сътвори още един цялостен поврат в мача, този път с цената на успеха.

Все отново, с цел да е цялостна драмата, Милан изпусна и дузпа в последните секунди, откакто Франк Кеси не можа да преодолее вратаря на противника, само че това не се оказа съдбовно за успеха на отбора му.

До края на мача повече попадения нямаше и Милан се поздрави с петата си поредна победа. С трите точки от нея момчетата на Гатузо към този момент имат 50 в актива си на шестата позиция, само че са единствено на пет зад градския противник Интер който е четвърти. Петият Лацио е с 53, само че занапред му следва мачът от кръга. Киево е с 25 точки и е заплашен от изпадане.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР